Κύπρος


Στην νήσο των Αγίων, Κύπρο

ΠΟΛΛΑ έχουν λεχθεί και γραφεί το τελευταίο διάστημα για την κυπριακή δικαιοσύνη. Διαπλεκόμενη την είπαν, μονόφθαλμη την είπαν, με την έννοια ότι δεν είναι τυφλή, ως οφείλει, αλλά έχει το ένα μάτι μισάνοικτο και κρυφοκοιτάζει για να ζυγίζει από ποιό τζάκι είναι εκείνος που έχει απέναντι της, κουμπαροκρατούμενη και οικογενειοκρατούμενη την είπαν, ότι έχει χαλασμένη ζυγαριά της είπαν και ζυγίζει κατά που γουστάρει, τι της είπαν, και τι δεν της είπαν, δηλαδή.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δικαιοσύνης μας (δικαστές, δικηγόροι, Γ. Εισαγγελία και Αστυνομία) όλα αυτά τα απορρίπτει και μας διαβεβαιώνει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει και η δικαιοσύνη μας είναι υποδειγματική. Και γνωρίζει, μας διαβεβαιώνουν, αλλά κυρίως και εφαρμόζει και το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου, με πάσα αντικειμενικότητα.

ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τα γεγονότα τους «δικαιώνουν», αν κρίνουμε από μία υπόθεση που εκδικάστηκε προ ημερών στις δικαστικές μας αίθουσες και η δικαιοσύνη μας απένειμε πράγματι τα του καίσαρος τω καίσαρι.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε; Δικαστήριο μας καταδίκασε σε 200 ευρώ πρόστιμο και 300 ευρώ δικαστικά έξοδα, σύνολο δηλαδή 500 ευρώ, οικιακή βοηθό από την Ινδία, την οποία βρήκε ένοχη, έστω και αν η ίδια ουδέποτε παραδέχθηκε ενοχή, στην κατηγορία ότι το 2017, έκλεψε το αστρονομικό ποσό των 20 ευρώ από τους πρώην εργοδότες της!

ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ αυτή επιβλήθηκε εν γνώσει του δικαστηρίου, ότι η καταδικασθείσα, από το 2017 που απολύθηκε από το συγκεκριμένο σπίτι, δεν μπόρεσε να εργοδοτηθεί αλλού, ζει χωρίς δικό της εισόδημα και φιλοξενείται και συντηρείται από συμπατριώτες της.  Όπως επίσης γνώριζε το δικαστήριο ότι, το συγκεκριμένο πρόσωπο απέρριψε ενδιάμεσα «προσφορά» του εργοδότη της να αποσύρει την σε βάρος της καταγγελία, αν παραδεχόταν την κλοπή των 20 ευρώ και δεχόταν να πληρώσει η ίδια το εισιτήριο επιστροφής στην πατρίδα της! Και το έκανε αυτό, γιατί δεν ήθελε να παραδεχθεί κάτι που επιμένει ότι ουδέποτε έκανε, αλλά και γιατί δεν έχει τα λεφτά για το εισιτήριο της επιστροφής.

ΜΕ ΑΥΤΑ λοιπόν τα δεδομένα το Δικαστήριο μας έβγαλε την απόφαση που έβγαλε και τώρα είναι ήσυχο ότι τιμώρησε παραδειγματικά την εγκληματικότητα και έτσι ουδείς θα διανοηθεί από τούδε και στο εξής να κλέψει, να πάρει μίζες, να καταχραστεί δημόσιο ή ιδιωτικό χρήμα.

ΤΟ ΠΙΟ καθησυχαστικό όμως, ότι όλα βαίνουν καλά σε αυτόν τον τόπο, είναι  ότι ο εργοδότης που έσυρε την οικιακή του βοηθό στα δικαστήρια για 20 ευρώ, και που της ζητούσε να πληρώσει η ίδια το εισιτήριό της για να σταματήσει την δίωξή της, είναι πρώην αρχηγός της Αστυνομίας και νυν δηλαδή, μεγαλοσυνταξιούχος!

ΑΥΤΑ, άνευ άλλου σχολίου, συμβαίνουν λοιπόν στην νήσο των Αγίων Κύπρο, γι αυτό και με τέτοιους δικαστές και τέτοιους πρώην αρχηγούς Αστυνομίας, μπορούμε  όλοι μας να κοιμόμαστε ήσυχοι!

ΥΓ. Το όνομα του πρώην αρχηγού Αστυνομίας, συνειδητά δεν το αναφέρω, έστω και αν αυτό είναι άδικο για όλους τους υπόλοιπους εν ζωή πρώην αρχηγούς Αστυνομίας, γιατί -το ομολογώ- φοβάμαι πως αν για 20 ευρώ τραβολόγαγε ενάμιση χρόνο στα δικαστήρια μία φουκαριάρα οικιακή βοηθό, το ολιγότερο που κινδυνεύω είναι να βγάλω το υπόλοιπο της ζωής μου μέσα στις δικαστικές αίθουσες.