Πολιτική


​Διασταύρωσαν τα ξίφη τους από αέρος στο στούντιο του OMEGA ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ​
​Διασταύρωσαν τα ξίφη τους από αέρος στο στούντιο του OMEGA ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ​

Τα χάσμα που τους χωρίζει και το οποίο οδήγησε σε βαριές κουβέντες τον τελευταίο καιρό  ανάμεσα σε ΑΚΕΛ από την μία και τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση από την άλλη, συζήτησαν από το στούντιο του OMEGA και την εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΩΡΑ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Συνεργατισμός και διάλυση βουλής

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επέμεινε στην πρόταση του για αυτοδιάλυση της βουλής επαναλαμβάνοντας πως η «η Βουλή έχει το δικαίωμα εάν έχει απόλυτη πλειοψηφία και αν το κρίνει να αυτοδιαλυθεί».

Όπως εξήγησε η πρόταση του έγινε για να αναληφθεί ευθύνη από τα κόμματα για την κατάσταση στον Συνεργατισμό πριν από το 2013, καθώς όπως επισήμανε δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο από τις εκλογές.

-EUEUm.PNG

Από πλευράς του ο Άντρος Κυπριανού τόνισε πως η πρόταση Αβέρωφ είναι πρόχειρη και αυτός είναι, όπως είπε και ένας από τους λόγους της απαξίωσης του κόσμου προς τα κόμματα.

«Εάν ο κ. Νεοφύτου επιμένει στην πρόταση του για παραίτηση της βουλής, συντρέχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να παραιτηθεί η κυβέρνηση», είπε ο. Αντρος Κυπριανού.

«Ας παραιτηθεί πρώτα η κυβέρνηση  και από εκεί και πέρα συζητάμε και για βουλευτικές εκλογές», επισήμανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Τα αποσπάσματα από την εκπομπή είναι χαρακτηριστικά: 

Το Κυπριακό, οι τριμερείς και ο… «αχάπαρος» Χριστόφιας  

Έντονη ήταν η συζήτηση Άντρου Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου και για τα του Κυπριακού.  Όσο αφορά την κριτική που ασκεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Κυπριανού θύμισε την κριτική Αναστασιάδη στο τότε Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια: «Αχάπαρο τον ανέβαζαν αχάπαρο τον κατέβαζαν» είπε χαρακτηριστικά.  

-WcaEZ.jpg

Από πλευράς του ο Αβέρωφ Νεοφύτου,  επισήμανε πως από την κριτική του ΑΚΕΛ «δημιουργείται η αντίληψη στην κοινωνία ότι μετά τον Κρανς Μοντανά ότι για όλα τα αδιέξοδα και για το ότι δεν βρίσκουμε λύση ευθύνεται η δικής μας πλευρά».