Κύπρος


«Είμαι βαρήκοος 80%, μου έκοψαν το επίδομα και μου βρήκαν δουλειά από την Λάρνακα στο Τρόοδος»
«Είμαι βαρήκοος 80%, μου έκοψαν το επίδομα και μου βρήκαν δουλειά από την Λάρνακα στο Τρόοδος»

Την απίστευτη Οδύσσεια  του μοιράστηκε, μέσω συγγενή του, στο OMEGAΟonline συμπολίτης μας που πάσχει από 80% βαρηκοία στα δυο αυτιά και στον οποίο όσο υπερβολικό και αν ακούγεται το γραφείο εργασίας βρήκε δουλειά από την Λάρνακα στο Τρόοδος!

Βαρήκοη και η έγκυος σύζυγος του. Με προβλήματα ακοής και η κόρη τους. Κι όμως. Μετά την αποκοπή του ΕΕΕ που λάμβανε, το γραφείο εργασίας του βρήκε δουλειά για την οποία χρειάζεται να διανύσει σχεδόν 400 χιλιόμετρα την ημέρα. Σε ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί καν να ακούσει μία κόρνα εάν χρειαστεί…

Η επικοινωνία μαζί του ήταν δύσκολη. Μετά την πρώτη επαφή ξεκίνησε η ανταλλαγή μηνυμάτων από το διαδίκτυο.

«Ζούμε στο 2019 στην Κύπρο. Τα επιδόματα δίνονται σε πολιτικούς πρόσφυγες και όχι σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», γράφει με ξεκάθαρο το παράπονο.

Το επόμενο του μήνυμα ακόμη πιο σπαρακτικό:

«Δεν φτάνει που γεννήθηκα με αυτή την μόνιμη αναπηρία, δεν φτάνει που έχω έγκυο σύζυγο με 100% βαρηκοία αλλά και ανήλικη θυγατέρα με το ίδιο πρόβλημα, μου έκοψαν το επίδομα Αναπηρίας που λάμβανα τόσα χρόνια χωρίς η κατάσταση μου να βελτιωθεί. Μου έκοψαν επίσης και το επίδομα ΕΕΕ. Πείτε μου πως να ζήσω», διερωτάται.

Πώς θα επιβιώσει η οικογένεια μου…

Και δεν σταμάτησε εδώ. Τα επόμενα μηνύματα με την ίδια απόγνωση.

«Πως θα επιβιώσει η οικογένεια μου; Γιατί να ζω; Στερούμαι την ακοή μου... Βλέπω ότι βλέπετε αλλά τα ακούω αλλιώς... Γιατί Γιατί Γιατί».

Η απάντηση του Υπουργείου

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι τα γεγονότα που παρουσιάζονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σεβόμενοι όμως την νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων, δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Απαιτούμε, όπως εξουσιοδοτηθούμε από τον ενδιαφερόμενο για να απαντήσουμε με βάση τα πραγματικά δεδομένα.