Πολιτική


Οι δυο κυρίες της πολιτικής που δεν έχασαν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές
Οι δυο κυρίες της πολιτικής που δεν έχασαν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών βρίσκεται η Κύπρος με κόμματα και υποψηφίους να κάνουν τους σχεδιασμούς τους ενόψει της μεγάλης μάχης.

Ανατρέχοντας πίσω σε προηγούμενες εκλογές διαπιστώσαμε ότι δυο γυναίκες ήταν υποψήφιες σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πρόκειται για τις Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Ελένη Θεοχάρους.

Συγκεκριμένα η κ. Παπαδοπόύλου στις πρώτες ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια με το ΔΗΚΟ ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί εν αντιθέσει με το 2009 όπου και πάλι με το ΔΗΚΟ η Αντιγόνη Παπαδοπούλου κατάφερε να συγκεντρώσει 18.822 ψήφους και να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις εκλογές του 2014, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου κατήλθε ξανά στο στίβο των ευρωεκλογών ωστόσο έμεινε εκτός νυμφώνος. Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνεται και φέτος η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, αυτή τη φορά ως αριστίνδην υποψήφια της ΔΗΠΑ.
Παρόν από τις πρώτες Ευρωεκλογές που διεξήχθηκαν στην Κύπρο το 2004 είναι και η εν ενεργεία ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Στη μάχη του 2004 η Ελένη Θεοχάρους κατήλθε ως υποψήφια με το Δημοκρατικό Συναγερμό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.
Με 58.596 ψήφους η κ. Θεοχάρους και πάλι με το ΔΗΣΥ κέρδισε μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκλογική μάχη του 2009.

Στις ευρωεκλογές του 2014 η κ. Θεοχάρους όντας υποψήφια και πάλι με τον ΔΗΣΥ συγκέντρωσε 57.948 ψήφους και κατάφερε να εκλεγεί.

Στη μάχη των ευρωεκλογών μπαίνει και φέτος η Ελένη Θεοχάρους αυτή τη φορά ως υποψήφια του ΔΗΚΟ.