Κόσμος


Παραιτήθηκε η Βρετανή Υπουργός Εργασίας-Χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη η Μέι
Παραιτήθηκε η Βρετανή Υπουργός Εργασίας-Χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη η Μέι

Την παραίτησή της υπέβαλε από τη βρετανική κυβέρνηση η Υφυπουργός Εργασίας και Συντάξεων Σάρα Νιούτον, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της απόρριψης του Brexit χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις.
 
Τέσσερις Υπουργοί, η Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ, ο Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ, ο Σκωτίας Ντέιβιντ Μαντέλ και η Υφυπουργός Επιχειρήσεων Κλαιρ Πέρι αγνόησαν μεν την κομματική γραμμή αλλά απείχαν της ψηφοφορίας.
 
Παρά τις φήμες περί παραιτήσεών τους και τις υποδείξεις ευρωσκεπτικιστών βουλευτών περί αποπομπής τους από το κυβερνητικό σχήμα, οι πέντε παραμένουν στις θέσεις τους.
 
Συνολικά 17 Συντηρητικοί βουλευτές υπερψήφισαν την τροποποιημένη πρόταση κατά του ‘no deal’ και 29 βουλευτές του κόμματος απείχαν.
 
Η αντιπολίτευση, αλλά και Συντηρητικοί Brexiteers, σχολίασαν ότι η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει απολέσει κάθε κύρος και εξουσία τόσο επί της κοινοβουλευτικής της ομάδας όσο και επί του υπουργικού της συμβουλίου.
 
Την ίδια ώρα, μετά από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα πρέπει να έχει επικυρώσει μια συμφωνία του Brexit το αργότερο στις 20 Μαρτίου για να ζητηθεί μία σύντομη τεχνική παράταση του Άρθρου 50, έχουν πυκνώσει οι εκτιμήσεις ότι η Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να φέρει για μία τρίτη φορά προς ψήφιση κάποια νέα εκδοχή της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες. Η συμφωνία αυτή έχει ήδη απορριφθεί εμφατικά δύο φορές.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Οι Βρετανοί βουλευτές απέκλεισαν το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία