Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 LIVE ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ | 15:00 ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ LIVE

Η νοοτροπία

ΑΡΜΟΔΙΟΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας φιλοξενείται σε τηλεοπτικό πρόγραμμα δίνοντας ενημέρωση στους πολίτες για το ΓεΣΥ. Χθες προς το μεσημέρι. Πολλά τα τηλεφωνήματα αλλά και με ενδιαφέρον.

ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ μια γυναίκα. Περιγράφει το πρόβλημά της, όντως σοβαρό, και προχωρά στην καταγγελία: «Τηλεφωνώ συνέχεια στο νοσοκομείο για να ζητήσω ενημέρωση και για να κλείσω ραντεβού, αλλά δεν απαντά κανένας. Μέχρι τώρα τηλεφώνησα πέντε φορές». «Σε ποιο νοσοκομείο;» την ρωτά ο αρμόδιος του ΓεΣΥ. «Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας». «Ε, τι απάντηση να δώσω; Ας το δει ο ΟΚΥπΥ».

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν γνωρίζουν, ο ΟΚΥπΥ είναι ο οργανισμός στον οποίο ανήκει τώρα η διαχείριση των νοσοκομείων. Αυτός είναι ο εργοδότης του προσωπικού τους. Όμως, τι μπορεί να κάνει ο ΟΚΥπΥ στο πρόβλημα αυτό; Θα στέλνει υπαλλήλους του στα κρατικά νοσοκομεία για να απαντούν στα τηλέφωνα; Σίγουρα όχι.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι των κρατικών νοσοκομείων δεν έχουν καταλάβει ότι σιγά – σιγά τα πράματα αλλάζουν όσον αφορά το στάτους της εργοδότησής τους. Ότι πλέον μπαίνουν στον ανταγωνισμό και είναι υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουν, διαφορετικά θα βάλουν λουκέτο. Γιατί αν δεν έχουν πελάτες, δηλαδή ασθενείς, δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξής τους.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ είναι πολύ σκληρός: Για να σε προτιμήσει κάποιος πελάτης, είτε ασθενής λέγεται, είτε αγοραστής, πρέπει να του κάνεις καλή εντύπωση, αλλά και να του προσφέρεις και καλή εξυπηρέτηση. Και όχι να τηλεφωνάς και να μην σου απαντά κανένας, όπως στη συγκεκριμένη καταγγελία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο πελάτης σου γυρίζει την πλάτη και μπαίνει στο διπλανό κατάστημα. Ή στο διπλανό νοσοκομείο.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ των κρατικών νοσοκομείων πρέπει να καταλάβουν πως η κρατική προστασία που είχαν και έχουν μέχρι σήμερα σιγά – σιγά θα καταργηθεί και για να επιβιώσουν θα πρέπει να ανταγωνιστούν μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα. Το κράτος δεν θα είναι ο αιώνιος αιμοδότης τους. Άλλωστε, τα παραδείγματα υπάρχουν: Κρατικές ήταν και οι Κυπριακές Αερογραμμές, και η Γιουροσύπρια και ο Συνεργατισμός και πολλοί άλλοι τομείς. Αλλά όταν βγήκαν στον ανταγωνισμό και δεν τα κατάφεραν, έβαλαν λουκέτο. Ο κρατισμός πήγε περίπατο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύω πως τα νοσοκομεία μας είναι άριστα εξοπλισμένα, έχοντας τα καλύτερα μηχανήματα και τους καλύτερους ιατρούς. Όμως, και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα το προσωπικό αυτό έμαθε να εργάζεται ξέροντας πως ό,τι και να κάνει, στο τέλος του μήνα θα πληρωθεί και στο τέλος του χρόνου θα προαχθεί. Εξού και σιγά – σιγά τους κατατρώει ο ωχαδερφισμός. Γι’ αυτό και δεν απαντούν στα τηλέφωνα. Γι’ αυτό και μόλις κλείσει οκτάωρο τα διπλώνουν.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ μπουν για τα καλά στον ανταγωνισμό, όταν τερματιστεί η κρατική προστασία, σίγουρα θα τα βρουν σκούρα αν συνεχίσουν να εργάζονται με τέτοιες νοοτροπίες. Γιατί όταν δεν εξυπηρετούν τους ασθενείς, όταν αφήνουν τον πελάτη με παράπονο αυτός θα τους εγκαταλείψει και θα πάει σε άλλα μαγαζιά. Αυτό είναι ένα από τα  καλά του ΓεΣΥ.

LIVE
LIVE

12:55 Κόσμος

Ιατρικό θαύμα στην Ινδία-Γεννήθηκαν δίδυμα, το ένα με 4 επιπλέον άκρα-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

12:32 Αστυνομικά

Τέλος αγωνίας για την 13χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Λάρνακα

12:16 Κόσμος

Κίνα: Φόρτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς - Νεκροί και τραυματίες στο σημείο

11:58 Κόσμος

Όμηρος αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τέσσερα χρόνια

11:45 Κόσμος

Πεπεισμένος ο Γιούνκερ ότι το Brexit θα συμβεί

13:05 Αθλητικά

«Μόνο περηφάνια»

11:39 Αστυνομικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξαφανίστηκε 13χρονη στη Λάρνακα

11:20 Αστυνομικά

Πέντε εβδομάδες άφαντη η 46χρονη Arlene-Έκκληση αστυνομίας στο κοινό για βοήθεια

11:15 Κόσμος

«Πράξη πολέμου» αν αποδειχθεί ότι η επίθεση στην Aramco έγινε από το Ιράν

11:02 Ελλάδα

Κρήτη: Ξυλοκόπησε άγρια την 15χρονη κόρη του για ένα SMS

10:47 Κύπρος

Ο Χαμπιαούρης καλεί τους εκπαιδευτικούς σε διάλογο

12:35 Αθλητικά

Κάτω η μπάλα

10:18 Κόσμος

Τραγωδία: Της έκανε υποβρύχια πρόταση γάμου αλλά δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια

10:02 Κύπρος

Βροχές στα ορεινά το απόγευμα-Ανεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο

09:58 Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

09:38 Κόσμος

Δυναμικές διαδηλώσεις κατά Σίσι στο Σουέζ-Συγκρούσεις και επεισόδια με την αστυνομία

09:32 Αστυνομικά

Συνέχεια καταγγελιών κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση

12:05 Αθλητικά

ΚΟΡΥΦΗ!

09:19 Πολιτική

Διάλογος μόνο χωρίς απειλές από την Τουρκία, ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

09:12 Κόσμος

Δεκάδες τραυματίες και σπίτια με ζημιές μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αλβανία

Όλη η ενημέρωση σε ένα App