Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ | 06:00 ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ LIVE

Λάθος «τάιμινγκ»

ΠΙΣΩ από την αστεία αυτή έρευνα που ξεκίνησε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού εναντίον του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, για να προστατέψει δήθεν τον ανταγωνισμό σχετικά με το ΓεΣΥ, υπάρχει και μια παράπλευρη εξέλιξη, πολύ πιο σημαντική από αυτήν της έρευνας. Που δείχνει μια περίεργη νοοτροπία…

ΤΟ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ λάθος η διεξαγωγή της έρευνας, δεν πιστεύω να αμφισβητείται. Όλοι κάνουν λάθη, άνθρωποι είμαστε, αλλά με μια «συγγνώμη» δείχνεις σωστή διαπαιδαγώγηση και διορθώνεις κάπως το λάθος. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση τι έχουμε; Η ΕΠΑ δεν παραδέχεται το λάθος της. Επιμένει ότι είναι σωστή η ενέργειά της, ότι αυτό επιβάλλει η νομοθεσία και ότι όλοι όσοι την επικρίνουν έχουν άδικο. Δηλαδή, όλη η κοινωνία έχει λάθος και μόνο η ΕΠΑ έχει δίκαιο. Λάθος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, λάθος και τα κόμματα, λάθος και οι νομικοί, λάθος και οι διάφοροι οργανισμοί και σωματεία, λάθος ο Τύπος… Μόνη σωστή η ΕΠΑ. Η οποία με τη στάση της αυτή δείχνει ότι έχει πάρει διαζύγιο και από τη λογική και από την κοινωνία.

ΑΥΤΗ η νοοτροπία στην ΕΠΑ δείχνει μια υπεροψία και δίνει απαντήσεις στο ερώτημα για τη διεξαγωγή της έρευνας. Γιατί μόνο όταν είσαι υπερόπτης αδιαφορείς για τις γνώμες όλων των άλλων και δεν παραδέχεσαι το λάθος σου.

ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ: Πώς καταπατείται ο ανταγωνισμός με την παρότρυνση της ηγεσίας του ΠΙΣ προς τα μέλη του να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ; Έχω την εντύπωση πως αν ενταχθούν όλοι οι γιατροί στο ΓεΣΥ, τότε είναι που θα καταπατηθεί ο ανταγωνισμός, αφού θα δημιουργηθεί μια μονοπωλιακή κατάσταση. Αντίθετα, με την άρνηση όλων των γιατρών να ενταχθούν στο ΓεΣΥ σημαίνει πως θα υπάρχει ανταγωνισμός. Άρα, οι πιέσεις του ΠΙΣ προς τους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ στην ουσία προστατεύουν τον ανταγωνισμό.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ του ΓεΣΥ έγινε μια κοινωνική επανάσταση σ’ αυτό τον τόπο. Η οποία κρέμεται από μια κλωστή, λόγω της άρνησης των γιατρών να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Γιατί το ΓεΣΥ κινδυνεύει να καταρρεύσει, μη νομίζετε ότι όλα είναι ρόδινα. Σ’ αυτή λοιπόν την τόσο ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδο, που το κράτος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην αφήσει να καταρρεύσει το ΓεΣΥ, ήρθε η ΕΠΑ με την έρευνά της να ρίξει μια μεγάλη βόμβα στα θεμέλια του ΓεΣΥ. Την οποία άρπαξαν οι γιατροί για να στηρίξουν τις θέσεις τους εναντίον του σχεδίου αυτού. Τέτοιο κελεπούρι δεν το χάνουν. Και αν καταφέρουν να τορπιλίσουν το ΓεΣΥ, από τη μια θα πλήξουν τους χιλιάδες πολίτες αυτού του τόπου που θα συνεχίσουν να έχουν μια άθλια υγεία και από την άλλη θα συνεχίσουν να γεμίζουν τις τσέπες τους.

ΑΥΤΗ λοιπόν την ευαίσθητη περίοδο δεν την αντιλαμβάνονται οι της ΕΠΑ. Δεν είναι εις θέση να αντιληφθούν το «λάθος τάιμινγκ». Λες και ήρθαν από άλλο πλανήτη. Δεν βρέθηκε κάποιος νοήμων να τους πει «άστε την έρευνα για πιο μετά». Και δικαιολογούν τη θέση τους στηριζόμενοι στη νομοθεσία. Αδιαφορώντας αν θα καταστρέψουν την κοινωνία. Νομολατρεία…

LIVE
LIVE

21:00 Κόσμος

Eπιστημονική αποστολή στην Αρκτική για να μελετηθεί η κλιματική αλλαγή

20:55 Κύπρος

Έξυπνοι αισθητήρες για την μέτρηση της ποιότητας του αέρα στη Λευκωσία

20:29 Αστυνομικά

Κακοποίηση 10χρονης στη Λεμεσό - Εναντίον της μητέρας εκκρεμεί και άλλη υπόθεση

20:11 Αστυνομικά

Κινητοποίηση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παιδάκι κινδύνευσε κατά την πτήση

19:41 Οικονομία

Διαφωνεί το ΕΤΕΚ για πολυώροφο συγκρότημα στον Εναέριο Λεμεσού

00:10 Αθλητικά

Απέδρασε η Μπόρνμουθ από το St. Mary’s!

18:48 Κύπρος

Φώναζε, έβριζε και κλωτσούσε - Νέο περιστατικό βίας στις Πρώτες Βοήθειες στη Λεμεσό

18:25 Αστυνομικά

Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο νεαρή ποδηλάτης

18:07 Κόσμος

Πανικός σε πτήση της Delta που έπεσε 30.000 πόδια σε επτά λεπτά!

17:46 Πολιτική

Τατάρ: Τα Βαρώσια μπορούν να ανοίξουν εντελώς σε δέκα χρόνια

16:25 Agora

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού (ΜΚΜ)

23:50 Αθλητικά

ΒΙΝΤΕΟ: Λύτρωση στο 89′ για την Σάλκε!

16:20 Agora

H Samsung Φέρνει Επαναστατική Καινοτομία στο Software των PCIe Gen4 SSD για Μέγιστη Απόδοση στην Αποθήκευση

16:05 Κύπρος

Αυτοί είναι οι δρόμοι που κλείνουν για την Super Special Stage του Ράλι Κύπρος

15:51 Αστυνομικά

Μοιραίες διακοπές στην Κύπρο για 72χρονη

15:20 Κύπρος

Η χθεσινή τηλεθέαση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων

14:54 Πολιτική

Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: Θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας

23:50 Αθλητικά

ΒΙΝΤΕΟ: Πήρε μπρος η Κάλιαρι

14:48 Κύπρος

Η χθεσινή τηλεθέαση στο PRIME TIME (19/09/19)

14:37 Κύπρος

Αυτά είναι τα φάρμακα που ανακαλούνται από την Κυπριακή αγορά

Όλη η ενημέρωση σε ένα App