Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 LIVE DANSING JUNIOR | 07:00 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ LIVE

Το πολιτικό κόστος

«Όλοι βάλθηκαν να τα βάζουν καθημερινά με τον ΔΗΣΥ. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Μας δυναμώνουν. Νιώθουμε ήσυχοι με την συνείδησή μας, γιατί βάλαμε πλάτες για αυτό τον τόπο. Μια χώρα που βρισκόταν στην πλήρη αναξιοπιστία, μια χώρα που ήταν στον οικονομικό γκρεμό, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας, βεβαίως με τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Ουδείς αλάθητος και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Ζητούμε την κατανόηση της πολιτείας, του κόσμου, της κοινωνίας για τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά θετικό είναι το πρόσημο της προσφοράς και της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ», δήλωσε τις προάλλες ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι πιο πάνω δηλώσεις του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, όσο και αν θέλει να το κρύψει, είναι μια ένδειξη αγωνίας για την πορεία του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Άλλωστε η συσπείρωση του ΔΗΣΥ, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα προβάλλει τα επιτεύγματα στα θέματα της οικονομίας και γενικότερα της εσωτερικής διακυβέρνησης. Σωστή τακτική. Όλοι αυτοί που νοιώθουν πικραμένοι για τα θέματα αυτά και τώρα στρέφουν την πλάτη στο κόμμα στο τέλος θα συσπειρωθούν. Στο κάτω κάτω, όπως σωστά είπε ο Αβέρωφ Νεόφυτου, με τα λάθη και τις παραλείψεις το πρόσημο παραμένει θετικό. Ακόμα έχει δίκαιο όταν ισχυρίζεται ότι ο ΔΗΣΥ έβαλε πλάτες για την διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Στον τομέα αυτό δεν μπορεί κανένας να τον αμφισβητήσει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τι έχει όμως να προβάλει σε αυτούς που διαφωνούν με τις σημερινές θέσεις της δικής μας πλευράς όσον αφορά το εθνικό θέμα; Τι έχει να πει σε όλους αυτούς τους συναγερμικούς που παραμένουν πιστοί στην επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια μια ομοσπονδιακής λύσης; Πως θα μπορέσει να δικαιολογήσει τις παλινδρομήσεις και μεταλλάξεις των τελευταίων δυο ετών; Πως θα μπορέσει για παράδειγμα να πείσει ότι «τώρα που τα βιώνουμε» η πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου και αυτή του Γλαύκου Κληρίδη είναι οι ίδιες ως προς τις προθέσεις; Πώς θα καταφέρει να πείσει ότι το άσπρο είναι μαύρο και το μαύρο άσπρο;

Ακόμα αν συμβεί το αναμενόμενο, δηλαδή να οριστικοποιηθεί το αδιέξοδο πριν τις ευρωεκλογές, τι θα πει στον συναγερμικό κόσμο για τις καταστροφικές εξελίξεις που έρχονται; Μήπως ότι όλο αυτό ήταν έργο του τζιτζιφιόγκου λομπίστα των Τούρκων; Μήπως θα μιλήσει για χαμένα πρακτικά και άλλες μεθοδεύσεις του ΟΗΕ; Μήπως τέλος θα ρίξει την ευθύνη σε αυτούς της όποιας λύσης που με τις θέσεις τους υποβοηθούσαν την τουρκική πολιτική; Εκτός της  τουρκικής αδιαλλαξίας τι άλλο έχει να προβάλει;

Σίγουρα μπορεί να θυμίσει ότι αυτός μίλησε για τσουνάμι και ότι σε διάφορα «πολιτικά σαλόνια» εξέφραζε την αντίθεσή του. Όμως είτε το παραδέχεται είτε όχι, δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη δεν έχει τίποτα το θετικό να επιδείξει στην προσπάθεια επανένωσης της πατρίδας. Αντίθετα οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές των δυο τελευταίων χρόνων συνθέτουν ένα αρνητικό πρόσημο.

«Ο ΔΗΣΥ και εγώ προσωπικά έμαθα ένα πράγμα και το κάνω πράξη στην πολιτική: Ακόμα και τις πέτρες που μου ρίχνουν δεν τις ανταποδίδω. Τις χρησιμοποιώ για να κτίσω γέφυρες και όσες πέτρες και να μου ρίχνουν, είτε προσωπικά είτε στο κόμμα μου, εγώ θα τις αξιοποιήσω, να διατηρήσω και να ενισχύσω τις γέφυρες συνεννόησης που είναι αναγκαίες για τον τόπο μας», συνέχισε ο συναγερμικός πρόεδρος.

Έχει δίκαιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι τις πέτρες που ρίχνουν στον ίδιο και στην παράταξη τις χρησιμοποιεί για να κτίσει γέφυρες. Άλλωστε η πολιτική του σταδιοδρομία έδειξε ότι πιστεύει στην συναίνεση. Γέφυρες έκτισε με τις πέτρες του Νικόλα Παπαδόπουλου και διασώθηκε η οικονομία του τόπου.

Όμως την άλλη γέφυρα, αυτήν που περνά πάνω από την πράσινη γραμμή και το συρματόπλεγμα της διχοτόμησης, η οποία επανενώνει την πατρίδα, δεν μπόρεσε να την διασώσει. Μπορεί να προσπάθησε αλλά δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε. Δεν αντέδρασε δυναμικά όταν οι σύμμαχοί του στην άτυπη συμμαχία της λύσης, αυτής του ΔΗΣΑΚΕΛ, αποκαλούντο οπαδοί της όποιας λύσης. Δεν αντέδρασε όσο έπρεπε ή ακόμα σφύριζε αδιάφορα, όταν ο απορριπτισμός θέριευε μέσα στο σπίτι της παράταξης της ρεαλιστικής πολιτικής.

Πολιτικό κόστος σίγουρα θα υπάρξει και θα πρέπει να υπάρξει. Όχι όμως για τα λάθη και τις παραλείψεις στα θέματα της καθημερινότητας, αλλά στα άλλα τα εθνικά. Πολιτικό κόστος γιατί επί διακυβερνήσεως του ΔΗΣΥ η μισή μας πατρίδα κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Για την χλιαρή αντίδραση σε απαράδεκτες πολιτικές και για την υιοθέτηση της τακτικής του «ήξεις αφίξεις» και του «ναι με αλλά».

LIVE
LIVE

22:07 Κύπρος

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 3.000.000 ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

21:47 Πολιτική

Αποφάσεις για την Τουρκία: Κρίσιμη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής

21:36 Lifestyle

Τζένιφερ Λόπεζ: Φωτογραφήθηκε με την σωσία της και κανείς δεν μπορεί να τις ξεχωρίσει

21:30 Πολιτική

Δεν θα δώσει στοιχεία για τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή το ΥΠΕΣ

21:21 Αστυνομικά

Τύχη βουνό για την 81χρονη που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων στην Πάφο – Βγήκε μόνη από το διαλυμένο όχημα

23:55 Αθλητικά

Συνεχίζει να… απαντά σε όσους τον ξέγραψαν!

21:03 Κύπρος

Κολιού μετά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών: Πιο αυστηρά μετρά αν…

20:17 Κύπρος

Πάνε στα δικαστήρια μετά το όχι της Βουλής οι γονείς των στρατεύσιμων

20:07 Κόσμος

Βρετανία: 3.899 κρούσματα σε ένα 24ωρο

19:30 Αστυνομικά

Κυριακάτικη τραγωδία: Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής που έπεσε σε χαράδρα στη Λεμεσό

19:13 Αστυνομικά

Εντοπίστηκαν οι ανήλικες που απουσίαζαν από την οικία τους στη Λεμεσό εδώ και είκοσι μέρες

23:55 Αθλητικά

Ο Πίρλο έκανε πιο ωραία την «Κυρία»

19:06 Ελλάδα

Ιανός: Η Ελλάδα μετράει τις πληγές της μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα

18:52 Ελλάδα

Στα 170 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και επτά θάνατοι

18:30 Αστυνομικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε χαράδρα κατέληξε μοτοσικλετιστής στη Λεμεσό

18:11 Κύπρος

Άτομο θετικό στον ιό δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις της ομάδας ιχνηλάτησης - Αναλυτικά οι πληροφορίες για τα δέκα νέα κρούσματα

17:55 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διψήφια και την Κυριακή τα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν

23:40 Αθλητικά

Η περηφάνια και ο γενναίος Μπεργκ!

17:49 Αστυνομικά

Φωτογραφία: Η ανατροπή του οχήματος σε γκρεμό στην Πάφο

17:43 Lifestyle

Η απίστευτη παραξενιά της βασίλισσας Ελισάβετ με τα μπιφτέκια

Όλη η ενημέρωση σε ένα App