Κύπρος


Άλλα πιστεύει, άλλα ψηφίζει!

ΜΙΛΩΝΤΑΣ την Παρασκευή στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος προέβη σε μία παραδοχή-ομολογία, η οποία δεν μπορεί να αφεθεί απαρατήρητη. Είπε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με τα όσα ψήφισε η Βουλή για το ΓεΣΥ, δεν συμφωνούσε από την πρώτη στιγμή, αλλά τα υπερψήφισε και εκείνος, για να μην του πουν ότι ψήφισε εναντίον και να μην του «φορτώσουν» την μη εφαρμογή του ΓεΣΥ !

ΤΟ ΟΤΙ ο κ. Σιζόπουλος ήταν και είναι φανατικός πολέμιος του ΓεΣΥ, είναι ευρέως γνωστό, κοινό μυστικό και φυσικά κανένα δεν εξέπληξε με την ομολογία του. Άλλωστε δεν άφησε καμία αμφιβολία επ΄ αυτού, όταν στα επίμονα ερωτήματα της δημοσιογράφου, για το τι θα πράξει σαν ειδικός γιατρός, αν θα ενταχθεί δηλαδή ή όχι στο ΓεΣΥ, αν και δεν ήθελε να απαντήσει, τελικά αρκέστηκε να ψελλίσει, ότι δεν αποφάσισε ακόμα και δεν ξέρει τι θα κάνει.

ΤΟ ΘΕΜΑ όμως δεν είναι ο γιατρός Σιζόπολος, και αν θα ενταχθεί ή όχι στο ΓεΣΥ, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν συνάδει με τα δικά του μεγαλοϊατρικά συμφέροντα, αλλά η πολιτική σοβαρότητα και υπευθυνότητα του πολιτικού αρχηγού και βουλευτή Σιζόπουλου, ο οποίος με δική του πλέον ομολογία ψηφίζει και τοποθετείται στη Βουλή, όχι κατά συνείδηση και με βάση το τι θεωρεί σωστό ή λανθασμένο, αλλά με σκοπιμότητες, υπολογισμό και για να μην αναλάβει το πιθανό κόστος της οποιασδήποτε του απόφασης.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ του δε πέραν του ότι εκθέτει τον ίδιο προσωπικά, θέτει ευρύτερο θέμα και για το κόμμα του. Και ως προς την πραγματική του θέση έναντι του ΓεΣΥ αλλά και για την αξιοπιστία των  όσων κατά καιρούς, είτε υποστηρίζει γενικώς, είτε ψηφίζει εντός της Βουλής. Γιατί αν ο κ. Σιζόπουλος παραδέχεται ότι στο θέμα του ΓεΣΥ άλλα πιστεύει, άλλα θεωρεί σωστά και άλλα ψηφίζει, γιατί να μην ισχύει το ίδιο σε οποιοδήποτε άλλο θέμα; Και πως μπορεί εμείς οι πολίτες κάθε φορά που ο κ. Σιζόπουλος και οι βουλευτές του, στους οποίους ως αρχηγός κόμματος καθορίζει τη στάση που θα τηρήσουν, όταν σηκώνουν ή δεν σηκώνουν το χέρι στη Βουλή, είναι γιατί έτσι θεωρούν σωστό ή απλά το κάνουν για να εξυπηρετήσουν κάποια στιγμιαία σκοπιμότητα;

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και κάτι άλλο: Η ειλικρίνεια λόγου του πολιτικού ανδρός, Μαρίνου Σιζόπουλου. Γιατί ενώ την μία μέρα δήλωνε στο Τρίτο του ΡΙΚ εκείνα που δήλωνε, την προηγούμενη ακριβώς μέρα, έξω από τα σκαλιά του Προεδρικού, μετά την σύσκεψη των αρχηγών, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το ΓεΣΥ, δήλωνε ότι «Η εφαρμογή του ΓεΣΥ, είναι αδήριτη αναγκαιότητα». Άλλος δηλαδή Σιζόπουλος την Πέμπτη και άλλος την Παρασκευή.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ διερωτώνται αλλά και διαμαρτύρονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων συχνά και ο κ. Σιζόπουλος, γιατί οι πολίτες να νοιώθουν τόσο αηδιασμένοι από την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί θεωρούν την πλειοψηφία των πολιτικών αναξιόπιστους και ανυπόληπτους και γιατί απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τα κοινά και τους γυρνούν την πλάτη;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ γενικεύουμε όμως τα πράγματα, δεν είναι φυσικά όλοι οι πολιτικοί το ίδιο, ούτε και ψηφίζουν ή υποστηρίζουν άλλα την Δευτέρα, την Τετάρτη και Παρασκευή και άλλα την Τρίτη και την Πέμπτη.

ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ και ο κ. Σιζόπουλος είναι ο μοναδικός πολιτικός και βουλευτής μας που ενεργεί με τέτοιο τρόπο. Απλά αυτός το ομολόγησε, στην πρεμούρα του, να μην δυσαρεστήσει προφανώς τους συναδέλφους του, μεγαλογιατρούς.

Top News