Κύπρος


Ονόματα, Οδυσσέα

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ υπουργέ της Άμυνας. Δεν έχεις δίκαιο όταν λες ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην έκθεσή του για τους χιλιάδες κοπανατζήδες της Εθνικής Φρουράς παραβίασε ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα. Ανόητη δήλωση. Που δεν έπρεπε να γίνει. Αυτό που έπρεπε να κάνεις ήταν να απολογηθείς γι’ αυτό το χάος στην εφεδρεία που αποκάλυψε ο γενικός ελεγκτής και όχι να ζητάς και ρέστα.

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ δεν παραβίασε κανένα ευαίσθητο στρατιωτικό δεδομένο στη σπουδαία αυτή έκθεσή του. Το αντίθετο συνέβη. Κατονόμασε τα στραβά της εφεδρείας και αποκάλυψε, χωρίς να παραθέσει ονόματα, τον αριθμό των χιλιάδων κοπανατζήδων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί, βουλευτές, γενικοί διευθυντές, δικαστές, κρατικοί αξιωματούχοι και πολλοί άλλοι, συν τα παιδιά τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το μέγα λάθος του Οδυσσέα. Που δεν λέει ονόματα στις εκθέσεις του, για να μην παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Με αποτέλεσμα αυτά τα προσωπικά δεδομένα να καταλήξουν σ’ αυτό τον τόπο να είναι το καταφύγιο κάθε μασκαρά  και κάθε απατεώνα, εις βάρος των συνειδητών πολιτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ πρέπει να τελειώσει. Όταν ο γενικός ελεγκτής καταγράφει τέτοιες ανωμαλίες, σαν αυτή με τους χιλιάδες κοπανατζήδες της Εθνικής Φρουράς, πρέπει να λέει και ονόματα. Για παράδειγμα, προσωπικά θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο πρώην βουλευτής και ο πρώην δικαστής που, όπως αναφέρει, όταν κλήθηκαν στην εφεδρεία αρνήθηκαν χωρίς να ληφθεί εναντίον τους κανένα μέτρο.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ επίσης να μάθω και το ονοματάκι του διεθνή ποδοσφαιριστή και το ονοματάκι του γενικού διευθυντή ημικρατικού οργανισμού και το ονοματάκι του προπονητή ποδοσφαίρου και το ονοματάκι του επώνυμου δικηγόρου και όλων των άλλων επωνύμων που τους δήλωναν «αγνώστου διαμονής» και δεν τους καλούσαν στην εφεδρεία, τη στιγμή που είναι ανάμεσά μας, μας κυβερνούν, βγαίνουν στα ράδια και στις τηλεοράσεις και κάνουν τους μάγκες… Και αν μάθαινα τα ονοματάκια τους, το πρώτο που θα απαιτούσα θα ήταν η εκδίωξη του κυρίου που διορίστηκε γενικός διευθυντής ημικρατικού οργανισμού. Άκου να μην πηγαίνει στην Εθνική Φρουρά όπως όλοι οι απλοί πολίτες αυτού τόπου…

ΜΟΝΟ όταν μαθαίνουμε τα ονοματάκια όλων αυτών των επώνυμων κυρίων θα μπει τάξη όχι μόνο στο σύστημα της εφεδρείας αλλά και σε πολλές άλλες ανωμαλίες. Γιατί όλοι αυτοί οι μπαγάσες θα έρχονται αντιμέτωποι με την κοινωνία και θα γίνονται περίγελοι εκεί που κυκλοφορούν. Εκτός φυσικά και αν είναι τόσο χοντρόπετσοι και αδιαφορούν και στον εξευτελισμό τους…

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ πρέπει να γίνεται από τον γενικό ελεγκτή. Όταν κάνει έρευνες, να μας λέει και ονόματα. Για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Θα είναι και μια ηθική ικανοποίηση των χιλιάδων απλών πολιτών που δεν έχουν μάθει σε τέτοια μασκαραλίκια και δίνουν όποτε κληθούν το παρών τους στην Εθνική Φρουρά. Και όχι να τους προστατεύουμε επικαλούμενοι την κοροϊδία αυτή που λέγεται «προσωπικά δεδομένα».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας λέει ότι ζήτησε από τον Οδυσσέα «όπως μη δημοσιοποιηθεί η έκθεση δεδομένου ότι θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων…» και «ενδεχόμενες αδυναμίες για το σύστημα επιστράτευσης της ΕΦ θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις Τουρκικές Δυνάμεις Κατοχής». Άλλη μια ανόητη τοποθέτηση. Τα θέλουν όλα στο κρυφτό για να μπορεί ο κάθε μασκαράς να μην υπηρετεί την Εθνική Φρουρά. Και σαν άλλοθι βάζουν και το πατριωτικό. Μασκαραλίκια…