Κύπρος


«Αγνώστου διαμονής»

ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ που πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ήταν ο Γιώργος Γεωργίου του ΔΗΣΥ. Χάρις στην επιμονή του οποίου έβγαιναν στη φόρα πολλά κακώς κείμενα αυτής της κοινωνίας. Όχι σαν τώρα που η επιτροπή κατάντησε κουτσομπολίστικο καφενείο.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ο κ. Γεωργίου έβαζε στην ατζέντα της επιτροπής το θέμα των ανεκτέλεστων ενταλμάτων. Χιλιάδες εντάλματα που αφορούσαν φορολογίες, πρόστιμα κοκ δεν εκτελούνταν από την Αστυνομία με τη δικαιολογία ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν «αγνώστου διαμονής». Και μιλούμε για εντάλματα που αφορούσαν πολλά εκατομμύρια.

ΕΠΕΜΕΝΕ συνέχεια ο κ. Γεωργίου βάζοντας το θέμα ξανά και ξανά στην ατζέντα και ζητώντας φορτικά από την Αστυνομία να καταθέσει στην Επιτροπή κατάλογο με τα ονόματα όλων αυτών των κοπανατζήδων της «αγνώστου διαμονής». Γράφαμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι σιγοντάροντας την προσπάθειά του, μέχρι που κάποια χρονιά η Αστυνομία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ λοιπόν στην Επιτροπή ένα σωρό λίστες με τα ονόματα των υπό αναφορά κοπανατζήδων. Τις πήραμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι. Τις διαβάσαμε. Και φρίξαμε. Είδαμε ονόματα επώνυμων προσώπων της κοινωνίας. Δικηγόρους, πολιτικοοικονομικούς κοκ αναλυτές που έβγαιναν κάθε μέρα στις τηλεοράσεις και μας ανέλυαν τα πάντα, δημοσιογράφους, κρατικούς αξιωματούχους, όλα τα καλά παιδιά της κοινωνίας. Και το πιο εξωφρενικό: Ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν εκτελούνταν τα εντάλματά τους και η Αστυνομία τους δήλωνε «αγνώστου διαμονής» ήταν και… αστυνομικοί!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, πριν κάποια χρόνια. Και φτάσαμε στο σήμερα. Κάτι παρόμοιο είδαμε και για τους κοπανατζήδες της εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς. Κάπου 30 χιλιάδες μας είπε ο γενικός  ελεγκτής. Άλλοι είναι αιώνιοι «φοιτητές εξωτερικού» (έτσι δηλώνονται) και άλλοι είναι «αγνώστου διαμονής». Γι’ αυτό και δεν προσκαλούνται στην εφεδρεία.

Η ΕΡΕΥΝΑ του γενικού ελεγκτή έδειξε ότι όλοι αυτοί οι φυγόστρατοι και γνωστοί είναι και βρίσκονται και στην Κύπρο. Ακόμα και σε ψηλά κυβερνητικά πόστα. Και οργίζεσαι όταν καταλαβαίνεις ότι σ’ αυτόν τον πελλότοπον (λέξη συναδέλφου του «Πολίτη» και πολύ πετυχημένη) σε θεωρούν παλαβό και προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους με το επιχείρημα της «αγνώστου διαμονής».

ΑΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ του Γραφείου Εργασίας αφιερώσει λίγο χρόνο από την εργασία της και πατήσει τα πλήκτρα του κομπιούτερ της θα δει μπροστά της όχι μόνο τις διευθύνσεις των σπιτιών όλων αυτών των κοπανατζήδων αλλά και τις διευθύνσεις της εργασίας τους και τις απολαβές τους και τις εισφορές τους στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

ΑΚΟΥ «αγνώστου διαμονής». Μεγαλύτερη παλαβομάρα δεν μπορεί να λεχθεί σ’ αυτόν τον λιλιπούτειο τόπο που ξέρεις τους πάντες και σε ξέρουν οι πάντες. Αλλά είναι από τις παλαβομάρες εκείνες που δεν διασκεδάζεις, αλλά σε κάνουν να κουνάς το κεφάλι σου με θλίψη.

Top News