Κύπρος


Σόουμαν;

ΔΗΛΩΣΕ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα του λουκέτου του Συνεργατισμού: «Ας πάμε στον κυρίαρχο λαό να κρίνει και ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού... Και αφού όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η ευθύνη είναι στον Δημοκρατικό Συναγερμό τι έχουν να φοβηθούν; Ας πάνε στον λαό να τους δικαιώσουν οι πολίτες. Ένα θα σας πω. Έχουμε 18 ψήφους του Δημοκρατικού Συναγερμού δεδομένους για να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και παράλληλα με τις ευρωεκλογές να έχουμε και βουλευτικές εκλογές. Χρειαζόμαστε ακόμα 10 ψήφους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα… Είναι δυνατόν πολιτικό κόμμα και πολιτευτής να φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία και να κάνουμε τους μάγκες μέσα από τα μικρόφωνα για να επιρρίπτουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Ας βάλουμε τους εαυτούς μας όλοι προς κρίση στον κυρίαρχο λαό. Τι φοβούνται;»

ΤΟ ΑΚΕΛ απέρριψε τη θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ για εκλογές προβάλλοντας το εξής επιχείρημα: «Ο κ. Νεοφύτου είναι μαέστρος στο να αποπροσανατολίζει και να μετατοπίζει από την ουσία του θέματος» και «όταν οι κυβερνώντες είναι σε δύσκολη θέση μετατοπίζουν τη συζήτηση του θέματος για να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους».

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ του προέδρου του ΔΗΣΥ είπε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προβάλλοντας το εξής επιχείρημα: «Τα εβδομαδιαία shows αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που παρουσιάζει ο κ. Νεοφύτου, από την ημέρα που το πόρισμα δόθηκε στη δημοσιότητα, έχουν καταντήσει ρουτίνα. Η τελευταία δε προσπάθειά του, με την δήθεν ιδέα περί αυτοδιάλυσης της Βουλής και διεξαγωγής εκλογών, στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας, πλήττει καίρια τα όποια ίχνη κύρους έχουν εναπομείνει στην πολιτική ζωή και την απαξιώνει περαιτέρω στη συνείδηση των πολιτών».

ΚΑΠΩΣ έτσι ήταν και η θέση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με εξαίρεση τη Συμμαχία Πολιτών που αποδέχθηκε την πρόταση Αβέρωφ, τα άλλα κόμματα την χαρακτήρισαν θεατρινίστικη κίνηση. «Ο κ. Αβέρωφ δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει εκ του ασφαλούς. Προσφέρει την κοινοβουλευτική του δύναμη, γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλληλεγγύη της Ελένης Θεοχάρους.

ΣΟΟΥ ή ΘΕΑΤΡΟ κάνει κάποιος πολιτικός όταν λέει κάτι χωρίς να το εννοεί. Όταν περιπαίζει. Για το θεαθήναι δηλαδή. Και χαρακτηρίζεται σόουμαν αν είναι άνδρας ή σοουγούμαν αν είναι γυναίκα. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όμως, έκανε μια συγκεκριμένα πρόταση. Και επανήλθε και ξαναεπανήλθε. Έχει 18 βουλευτές ο ΔΗΣΥ, είπε, και θέλει άλλους δέκα για να αποκτήσει πλειοψηφία ώστε να αυτοδιαλυθεί η Βουλή. Η Συμμαχία Πολιτών απάντησε «ναι». Όμως έχει μόνο ένα βουλευτή, τον κ. Λιλλήκα. Άρα, υπολείπονται άλλοι εννέα βουλευτές.

ΣΥΝΕΠΩΣ, στο χέρι της Αντιπολίτευσης είναι να αποδείξει αν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι σόουμαν. Να αποδεχθεί την πρότασή του και αν αυτός υπαναχωρήσει και αρνηθεί να προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής τότε δίκαια να τον κατηγορήσει για θέατρο και show. Από τη στιγμή όμως που ο κ. Νεοφύτου προσφέρει τους 18 βουλευτές του και τα άλλα κόμματα αρνούνται να του δώσουν τους άλλους εννέα που χρειάζεται, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για θέατρο. Αλλά αυτή η κατηγορία απευθύνεται στην αντιπολίτευση. Που κάνει το μάγκα και εκτοξεύει κατηγορίες εκ του ασφαλούς.

Top News