Πολιτική


Αβέρωφ: Με τις μαγκιές τους οδήγησαν στο κούρεμα των καταθέσεων
Αβέρωφ: Με τις μαγκιές τους οδήγησαν στο κούρεμα των καταθέσεων

Όλοι αυτοί που σχολιάζουν τις αναφορές του Γερούν Ντάιζενμπλούμ, ήταν οι απόντες όταν έπρεπε να βάλουμε πλάτες να σώσουμε την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προσθέτοντας πως παράλληλα ήταν αυτοί που με τις μαγκιές τους οδήγησαν στο κούρεμα των καταθέσεων. 

Σε δηλώσεις στο Μαζωτό, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «ζούμε σε μία Κύπρο που με τις θυσίες του λαού της κατόρθωσε να ξαναστήσει την οικονομία, να έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, αλλά παράλληλα και πολιτικές κοινωνικές στήριξης. Στόχος και όραμα μας αυτή η ασφαλής πορεία ανάπτυξης και σιγουριάς για τον τόπο μας να έχει συνέχεια για να μπορέσουμε  μέσα από την ανάπτυξη να σταθούμε δίπλα στους Κύπριους πολίτες, δίπλα στους νέους μας, να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας αλλά παράλληλα και εκπλήρωση του μεγάλου εθνικού μας στόχου, της επανένωσης του τόπου μας».
 
Πρόσθεσε  ότι «γι’αυτό και εμείς στηρίζουμε και πιστεύουμε πως ο κυπριακός λαός θα τιμήσει ξανά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα σφραγίσει τη σιγουριά της πορείας συνέχισης της ανάπτυξης».
 
Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που άρχισε στη Κύπρο με αφορμή πρόσφατες αναφορές του Γερούν Ντάϊζενμπλουμ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε πως «όλοι αυτοί που σχολιάζουν μετά από πέντε χρόνια ήταν οι απόντες όταν έπρεπε να βάλουμε πλάτες να σώσουμε τον τόπο. Παράλληλα ήταν αυτοί που με τις μαγκιές τους οδήγησαν στη δεύτερη απόφαση» είπε και πρόσθεσε πως «λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει».
 
Αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Ντάιζενμπλούμ ο κ. Νεοφύτου είπε πως «επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά πως ο ΠτΔ αρνείτο το κούρεμα καταθέσεων και εισηγήθηκε ένα τέλος που δεν ξεπερνούσε το εισόδημα των τόκων 1,5 με 2 χρόνων. Η μαγκιά της Βουλής απέρριψε αυτή τη πρόταση με αποτέλεσμα να έρθει το κούρεμα των καταθέσεων». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Top News