Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 LIVE ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ | 09:45 ΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ LIVE

Υπογραφή Συμβολαίου Medochemie – ΙδΕΚ

Το συμβόλαιο του έργου INNOVATE/0719/0083, υπέγραψαν η φαρμακοβιομηχανία Medochemie και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ). Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙδΕΚ, ενώ το συμβόλαιο υπέγραψαν ο Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Θεόδωρος Λουκαΐδης.

Το έργο INNOVATE/0719/0083 επιλέγηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη και Προώθηση Διεθνώς Ανταγωνιστικών Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών από Υφιστάμενες Επιχειρήσεις - RESTART 2016-2020». Στόχος του έργου είναι η παραγωγή ενός καινοτόμου φαρμάκου νέας γενιάς, επίτευγμα το οποίο αναμένεται να ανεβάσει την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία ψηλά στο χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας, στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Medochemie Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, η υλοποίηση της Ερευνητικής πρότασης, που ενεργοποιείται με την υπογραφή του συμβολαίου, είναι υψίστης σημασίας, καθώς αναμένεται να προσφέρει καλύτερη και φθηνότερη θεραπεία, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές.

Μάλιστα υπέδειξε ότι οι επτά εμπειρογνώμονες αξιολογητές της ερευνητικής πρότασης θεώρησαν σαν παγκόσμια καινοτομία, τόσο την παραγωγή του φαρμακευτικού αυτού σκευάσματος, όσο και τον τρόπο που θα μεταφέρεται και θα δρα στο παχύ έντερο. Το δραστικό συστατικό του φαρμάκου, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σεργίδης, θα ελευθερώνεται με αργό ελεγχόμενο τρόπο που θα αυξάνει τον χρόνο τοπικής παραμονής και δράσης του στο έντερο, συμβάλλοντας στη θεραπεία φλεγμονωδών νόσων, όπως η IBD (ασθένεια Crohn και ελκώδης κολίτιδα).

Λαμβάνοντας το λόγο ο Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, χαιρέτισε την υπογραφή του συμβολαίου χρηματοδότησης του έργου, το οποίο επιλέγηκε μέσα από μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία, τονίζοντας τη σημαντικότητά του στο χώρο της υγείας.  Ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος ανέφερε επίσης ότι η καινοτόμος δραστηριότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, όπως αυτή της Medochemie, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια επίτευξης του στρατηγικού στόχου, να καταστεί η καινοτομία ως βάση βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν προσηλωμένοι σε δράσεις, με στόχο την εδραίωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, αποδοτικού και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος, το οποίο θα αποφέρει προστιθέμενη αξία και κοινωνικό-οικονομικά οφέλη στη χώρα μας.

LIVE
LIVE

08:43 Κόσμος

Prison Break στην Αϊτή - Καταζητούνται 400 κρατούμενοι

08:14 Κύπρος

Είκοσι οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

08:11 Κόσμος

Στη δημοσιότητα η έκθεση για τη δολοφονία Κασόγκι-Καίει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα

08:06 Κύπρος

Από άνοιξη χειμώνας-Βουτιά 18 βαθμών στη θερμοκρασία η μέρα με τη νύχτα

07:59 Κύπρος

Εδώ θα πραγματοποιούνται οι σημερινές δειγματοληψίες για rapid test

23:50 Αθλητικά

ΑΛΛΑΓΗ

07:50 Αστυνομικά

Εργασίες και ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο-Ποια σημεία επηρεάζονται

22:54 Κόσμος

«Μυστηριώδης» έκρηξη σε πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν

22:41 Κόσμος

ΗΠΑ: Προς διεθνή συμφωνία για τη φορολόγηση των κολοσσών του διαδικτύου

22:24 Κόσμος

Λονδίνο: Φυλάκιση 22 ετών για οδηγό λεωφορείου που στο πρώτο lockdown δολοφόνησε με μπαλτά τη σύζυγό του

22:10 Lifestyle

Demy - Ευχάριστα νέα για την τραγουδίστρια

23:45 Αθλητικά

Μπαρτσελόνα – Βιλερμπάν: Ο Μίροτιτς χρεώθηκε με φάουλ και έσκισε τη φανέλα του από τα νεύρα

21:53 Κόσμος

Ένα τεράστιο παγόβουνο 1.270 τετραγωνικών μέτρων αποσπάστηκε από την Ανταρκτική

21:35 Κόσμος

Οι ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσουν την έκθεση για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

21:12 Κύπρος

Υποχρεωτικό test κορωνοιου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου – Αποφάσεις μετά τα κρούσματα σε μονάδες

20:50 Αστυνομικά

Κατέθεσε και δεύτερος Κύπριος ηθοποιός - Οι μαρτυρίες έδειξαν τον μεσάζοντα

20:47 Κύπρος

Βγήκε το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τις χαλαρώσεις της Δευτέρας

23:35 Αθλητικά

Άλμπα – Παναθηναϊκός 74-65: Έμεινε από δυνάμεις

20:33 Πολιτική

Μπήκε στις ράγες η διαδικασία για την πενταμερή - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

20:21 Κύπρος

Πυρ και μανία γυμναστήρια και φροντιστήρια - "Λες και δε θα ανοίξουμε"

Όλη η ενημέρωση σε ένα App