Breaking News
Ακούγοντας τα διάφορα ραδιοφωνικά κανάλια το πρωί

Ακούγοντας τα διάφορα ραδιοφωνικά κανάλια πρωί-πρωί ξημέρωμα με φιλοξενούμενους διάφορους πολιτικούς ,βουλευτές ,υπουργούς ,αρχηγούς κομμάτων και άλλους επιφανείς  της κυπριακής πολιτικής σκηνής διερωτάται κανείς αν αυτό που κάνουν και αν αυτό που λένε είναι τα ορθότερα για τους πολίτες και είναι για το συμφέρον αυτού του τόπου.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για αυτό το θέμα οι οποίες χρήζουν πολλής μελέτης και πολλής διάκρισης!

Μια από όλες λοιπόν τις εκδοχές είναι και ο εντυπωσιασμός .

Είναι ποιος από όλους θα πει κάτι πρωτοποριακό κάτι που πιθανόν να μην είπε ο άλλος και θα το πει με εκείνο το στόμφο που αρμόζει σ ένα «άρκοντα» της πολιτικής ζωής του τόπου!

Και τα λεγόμενα αυτού του «άρκοντα» τα οποία θα ειπωθούν θα μεταφερθούν  στον καφενέ του Γιωρκή της Αντωνούς για να συζητηθούν σε βάθος με τους άλλους χωρκανούς !

Εκεί λοιπόν θα διαμορφωθούν και θα ειπωθούν πολλές απόψεις πίνοντας το καφέ και απολαμβάνοντας το λίζο τους, έχοντας στο πίσω μέρος του μιαλού του ο καθένας τη λεγόμενη κομματική τους προέλευση !!

Ίσως εκεί να βγούν και τα ενοχικά σύνδρομα γιατί πρέπει να στηριχτούν ούτως η άλλως και «άρκοντες» της πολιτικής που  έκαναν κάποιου είδους «διευκολύνσεις» κοινώς ρουσφέθκια!

Άσε που οι ίδιοι πολιτικοί φιλοξενούνται σε τρία –τέσσερα κανάλια καθημερινά για το ίδιο θέμα και τυγχάνουν ανάλογης μεταχείρισης από τον δημοσιογράφο που ερωτά…

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν δηλώσεις- τοποθετήσεις αντί ερώτησης και κατευθύνουν ουσιαστικά την απάντηση του «άρκοντα»…

Όπως και να έχει εκείνο που ξέρουμε είναι ότι θα πάμε να αλλάξουμε περιβάλλον στις επτά με έντεκα του Νιόβρη κατά πάσα πιθανότητα στην Ελβετία (μακάρι να υπάρχει κανένα χιονοδρομικό κέντρο στη περιοχή για μεγαλύτερη έμπνευση μετά από σκί) για συζήτηση του εδαφικού με το φίλο μας τον Μουσταφά και τη παρέα του.

Είναι γνωστόν ότι ενδιαφέρθηκε και η Φινλανδία και η Αυστρία να φιλοξενήσουν την σύναξη των πολιτικών μας ηγετών ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων , για το εδαφικό αλλά πιστεύω ότι η Ελβετία είναι καλύτερη υπό τις περιστάσεις, γιατί  όπως και να το κάνουμε είναι πιο αριστοκρατική χώρα… είναι πιο σίκ!!

Είναι αυτό που λέμε άλλο το ελάφι και άλλο το πιλάφι!

Ίσως εκεί να εμπνευσθούν οι ηγέτες μας και να συμφωνήσουν στο εδαφικό μακριά που την Κύπρο και τους συναισθηματισμούς που έχουν όταν βρίσκονται εδώ.

Γιατί διαφορετικά ποιόν θα αφήκεις πίσω το Τζερυνειώτη οξά τον Μορφίτη;

Εκεί λοιπόν στη Ελβετία ίσως βρουν χρόνο οι ηγήτορες αυτού του τόπου να διαχωρίσουν τι σημαίνει ανεξάρτητη υποψηφιότητα και τι σημαίνει κομματική..

Γιατί μπερδεύτηκαν και οι χωρκανοί ακούγοντας κομματικά τρανταχτά ονόματα να εμφανίζονται ως ανεξάρτητες υποψηφιότητες για τις εκλογές του Δεκέμβρη!

Οι χωρκανοί μπερδεύτηκαν επίσης με το 4:1 για το πληθυσμό…

Τι θα γίνει αν στο συνιστών τκ κρατίδιο κάμνουν 6 παιδιά και στο εκ κρατίδιο κάμνουν ένα ;

Προφανώς κάθε πέντε χρόνια κάποιοι θα φεύγουν για να διατηρείται αυτή η αναλογία!

Τι θα γίνει επίσης με τις περιουσίες ;

Θα τηρηθεί και θα εφαρμοστεί αυτός ο περιβόητος συναισθηματικός δεσμός ;

Το ευτύχημα είναι ότι τώρα που θα είναι ξεκούραστοι οι πολιτικοί μας, θα ενημερώσουν τους χωρκανούς και πόσοι έποικοι θα μείνουν τελικά!

Βέβαια για τα υπόλοιπα που προβληματίζουν η πλούσια ελληνική γλώσσα φρόντισε..

Εποικοδομητικές ασάφειες!!!

Στην υγειά μας !!!