Πολιτική


Αντιδράσεις της Άγκυρας για την κοινή Διακήρυξη των 7 χωρών του νότου - ΒΙΝΤΕΟ
Αντιδράσεις της Άγκυρας για την κοινή Διακήρυξη των 7 χωρών του νότου - ΒΙΝΤΕΟ

Του Θανάση Αθανασίου

Νευρικότητα προκάλεσε στην Τουρκία η κοινή διακήρυξη των 7 χωρών του ευρωπαϊκού νότου, που εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους σε βιώσιμη λύση του Κυπριακού, χωρίς εγγυήσεις.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, αφού επιρρίπτει στην Ε/κ πλευρά την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, στρέφει τα πυρά του εναντίων των ευρωπαϊκών κρατών του νότου, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές για το κυπριακό,

Άμεση η απάντηση της κυπριακής κυβέρνησης, που καλεί την Τουρκία να αντιληφθεί πως μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην εν λόγω Διακήρυξη μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα, μιλώντας σε χαιρετισμό του στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου των γραφείων κατεχόμενων κοινοτήτων Αμμοχώστου στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ετοιμότητα του για επιστροφή ανά πάσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά στην εσωτερική πτυχή του κυπριακού. Καλή προετοιμασία ζητεί εκ νέου για μια νέα διεθνή διάσκεψη.

Στόχος, επεσήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ξεπεραστούν οι αγκυλωμένες αντιλήψεις που θέλουν την Κύπρο υποχείριο της Τουρκίας.


Top News