Κύπρος


Απαντήσεις για όλα από τον Υπ. Υγείας – « Οι γιατροί να μην ακούν τις διάφορες Κασσάνδρες»
Απαντήσεις για όλα από τον Υπ. Υγείας – « Οι γιατροί να μην ακούν τις διάφορες Κασσάνδρες»

Απαντήσεις για όλους και για όλα έδωσε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με αφορμή και το μπαράζ γεγονότων τα οποία πυροδοτήθηκαν μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η βεβιασμένη απόφαση της στάσης εργασίας χωρίς την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας  πυροδότησε όλα όσα βλέπουμε τα τελευταία 24 ώρα. 

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για την υποστελέχωση και κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι οι κατηγορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τονίζοντας παράλληλα η αύξηση των κλινών στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν μπορεί να γίνει άμεσα, λέγοντας ότι οι ίδιοι πρώτοι εντόπισαν την ανεπάρκεια του συστήματος και για αυτό όπως είπε εργάζονται  για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτριών.

Ακολούθως κάλεσε τους γιατρούς να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει την ίδια ώρα που κάλεσε τους γιατρούς να σταθούν στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας το αίτημα της ΠΑΣΥΚΙ για αποποινικοποίηση της ιατρικής πράξης ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει Σύνταγμα και είναι θέμα της νομικής υπηρεσίας ενώ όπως σημείωσε δεν του άρεσε καθόλου που πέρασαν χειροπέδες στους δυο γιατρούς. 


Top News