Κύπρος, Πολιτική


Απο τις Βρυξέλλες άρχισε το νέο κύκλο επαφών της η Τζειν Χολ Λουτ
Απο τις Βρυξέλλες άρχισε το νέο κύκλο επαφών της η Τζειν Χολ Λουτ

Θερμή η χειραψία της ύπατης εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ένωσης για θέματα εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι με την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του οργανισμού ηνωμένων εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση που σήμανε και την έναρξη νέου γύρου επαφών  με τα εμπλεκόμενα μέρη για το κυπριακό απο τις οποίες θα διαφανεί εαν θα έχουμε επάνοδο  στις διαπραγματεύσεις. Την Λευκωσία ενημέρωσε η ευρωπαϊκή ένωση για το περιεχόμενο της συζήτησης. Το ταξίδι της Τζείν Χολ Λουτ μπορεί να χαρακτηριστεί ως καθοριστικό αφού θα διαφανούν προθέσεις.

Η εκλεκτή του Αντόνιο Γκουτέρες δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, αλλά θα επιστρέψει στην Νέα Υόρκη έχοντας στις αποσκευές της ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Μετά τις Βρυξέλλες θα δεί τις εγγυήτριες δυνάμεις. Θα μεταβεί στο Λονδίνο και ακολούθως θα συναντηθεί με την τουρκική πλευρά, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου θα τα πεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο, στη Νέα Υόρκη.

Με την κάθοδο της στο νησί στις 15 Δεκεμβρίου η διαδικασία μπαίνει στα βαθιά. Θα αρχίσει την διαδικασία συγγραφής των όρων αναφοράς, εφαρμόζοντας την διπλωματία του πήγαινε έλα μεταξύ των δύο ηγετών στην Κύπρο , έχοντας ανοικτή γραμμή με τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις αλλά και με την Ευρωπαική Ενωση.


Top News