Πολιτική


Αποκαλυπτικές πληροφορίες για την επικείμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί
Αποκαλυπτικές πληροφορίες για την επικείμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Άτυπη μεν, ουσιαστική δε, χαρακτηρίζεται η επικείμενη συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζί. 

Του Μάριου Παπαηλία

Σε αυτή, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Omega ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, θα τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος και θα ζητηθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πάει με συγκεκριμένες ιδέες για την Αποκέντρωση Εξουσιών και θα ζητηθεί από τον Μουσταφά Ακκιντζί να τοποθετηθεί κατά πόσο αποδέχεται ή όχι μια τέτοια προσέγγιση.

  Εάν η απάντηση θα είναι θετική, τότε θα μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα για το ποιες εξουσίες θα μπορούσαν να αποκεντρωθούν. 

Το αποτέλεσμα της συνάντησης αναμένει και η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ, αφού θα διαφανεί κατά πόσο υπάρχει έδαφος ή όχι, για συνομολόγηση των Όρων Αναφοράς.

Όπως μας ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για συζήτηση του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, όπως αυτό είχε αποφασιστεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι.

Top News