Αστυνομικά, Κύπρος


Αποζημιώσεις 450 χιλ. ευρώ από ιατρό σε ασθενή - Έμεινε παραπληγική έπειτα από επέμβαση
Αποζημιώσεις 450 χιλ. ευρώ από ιατρό σε ασθενή - Έμεινε παραπληγική έπειτα από επέμβαση

Αποζημιώσεις ύψους 450.000 ευρώ καλείται να δώσει ιδιώτης ιατρός, για ιατρική αμέλεια κατά τη διάρκεια επέμβασης στην σπονδυλική στήλη 64χρονης, έπειτα από απόφαση του Ανωτάτους Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελέυθερος», το Δικαστήριο με τη χθεσινή του απόφαση ανέτρεψε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που εκδόθηκε το 2011, με την οποία διαπιστώθηκε μεν λάθος, δεν αποδόθηκε όμως ευθύνη στον ιδιώτη γιατρό.

Η 64χρονη, τότε, ενάγουσα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη από τον ορθοπεδικό νευροχειρούργο, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το 2006. Η τελευταία επέμβαση αφορούσε σε ενδοσκοπική δισκεκτομή στο επίπεδο του 4ου και 5ου σπονδύλου της οσφυϊκής μοίρας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας επέμβασης, η 64χρονη περιέπεσε σε κώμα και όταν επανήλθε εμφάνισε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο που της προκάλεσε τετραπληγία με τα δυσμενή επακόλουθα που η πάθηση αυτή συνεπάγεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιατρός αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για αμέλεια ή παράβαση των εκ του νόμου απορρεόντων καθηκόντων του, υποστηρίζοντας ότι η επέμβαση διενεργήθηκε με την επιβαλλόμενη φροντίδα και επιμέλεια.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Top News