​Άρχισαν τα όργανα των Προεδρικών

Αν και έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας πριν τις Προεδρικές εκλογές, τα όργανα άρχισαν να παίζουν για τα καλά. Βλέπουμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη με επικοινωνιακές τακτικές να αλλάζει την στάση του έναντι του κ. Ακιντζί και δειλά δειλά να απαντάει στις  προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, μετά την άκομψη αλλά και αναίτια (βλέπε Ενωτικό Δημοψήφισμα) φυγή από τις συνομιλίες,  χρησιμοποιώντας λεκτικές διατυπώσεις που αγγίζουν τον αγνό κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και της ευρύτερης δεξιάς.

Επίσης, μετά από αρκετό καιρό ο Πρόεδρος ενδιαφέρθηκε για την εσωτερική διακυβέρνηση (βλέπε λιμάνι Λεμεσού, νοσοκομείο Αθαλάσσας, αγροτικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες για το ΓεΣΥ κ.α) αλλά και να ικανοποιήσει και τις τελευταίες προεκλογικές του δεσμεύσεις του 2012 (βλέπε υφυπουργεία).

Όλα αυτά γιατί τα θυμήθηκε τώρα ?  

Κάθε λογικός άνθρωπος θα απαντούσε ναι, γιατί κατάλαβε ο Πρόεδρος ότι χάθηκε πλέον και η τελευταία ελπίδα για λύση του Κυπριακού αλλά και από την άλλη έβαλε πλώρη για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Το ότι οι προεδρικές εκλογές του 2018 είναι οι σημαντικότερες της σύγχρονης ιστορίας μας αυτό είναι ένα γεγονός και δεν τυγχάνει αμφισβήτησης από κανέναν. Εκείνο που θα πρέπει όμως όλοι να πράξουμε είναι να θυμηθούμε ποιοι επέλεξαν άλλο δρόμο από τη βούληση του Λαού στο Δημοψήφισμα του Απρίλη 2004 και ποιοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μας στερήσουν βασικά δικαιώματα (εγκατάστασης, κατοχύρωσης του Δικαιώματος περιουσίας και άλλα), που απολαμβάνουν 510 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών. Ήθελαν με την απόφασή τους να καταργήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να παραχωρήσουμε τα πάντα εν μία νυχτί και εμείς χωρίς καμία διεθνή εγγύηση να αγοράσουμε ελπίδα. Ευτυχώς που ο αείμνηστος  και μακαριστός Τάσσος Παπαδόπουλος ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΔΗ.ΚΟ. είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ κατά του σχεδίου Ανάν. Σκεφτήκατε τί θα γινόταν αν το Σχέδιο ΑΝΑΝ γινόταν πραγματικότητα;  Σκεφτήκατε ότι το σχέδιο αυτό θα καταδίκαζε τις επόμενες γενιές των συμπατριωτών μας να βρίσκονται κάτω από τη συνεχή και μόνιμη απειλή της Τουρκίας; Σκεφτήκατε γιατί οι Τούρκοι το δέχθηκαν και μανιωδώς θέλουν να το επαναφέρουν (βλέπε συνομιλίες τα τελευταία 9 χρόνια);

Μπορεί να είμαι δυσάρεστος για κάποιους αλλά οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού ήταν επι διακυβερνήσεων ηγετών του κεντρώου χώρου.

Να ξεκινήσω από το οικονομικό θαύμα που πέτυχε η διακυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή του 1974; να συνεχίσω με την αίτηση για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια που όταν εμείς το πράτταμε κάποιοι δεν υπήρχαν και κάποιοι δεν είχαν την διορατικότητα για να αντιληφθούν τα πολλαπλά οφέλη αυτής της ένταξης;

Να  συνεχίσω με το ότι ο αείμνηστος  και μακαριστός Τάσσος Παπαδόπουλος ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΔΗ.ΚΟ. πρωτοστατούσε κατά του σχεδίου Ανάν;

Πετύχαμε με την οικονομική πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου να εντάξουμε την Κυπριακή Δημοκρατία στην ευρωζώνη και να γλιτώσουμε τα χειρότερα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.Το επίτευγμα αυτό είναι μεγάλο γιατί ας μην ξεχνούμε ότι το 2003 παραλάβαμε μια οικονομία με τεράστια ελλείμματα και παραδώσαμε μια οικονομία με πεντακόσια εκατομμύρια πλεόνασμα.

Όλα αυτά και αρκετά άλλα ερωτώ ποια πολιτική, τίνος πολιτικού κόμματος τα πέτυχε; Δεν επετεύχθησαν με τους ηγέτες του κεντρώου ΔΗ.ΚΟ. και το ανθρώπινο δυναμικό του;

Γιατί εμείς φίλες και φίλοι μιλάμε με γεγονότα και όταν κάτι είναι γεγονός δεν τυγχάνει αμφισβήτησης.

Πιστεύω και έχω την πεποίθηση ότι ο κεντρώος χώρος μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι αυτή είναι και απαίτηση των ψηφοφόρων του κέντρου αλλά και ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος πολιτών, που διαπιστώνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ μας οδήγησαν σε αδιέξοδο με τις πολιτικές που ακολούθησαν τα τελευταία 9 χρόνια.  

Το παρελθόν απέδειξε ότι ο καλός ο καπετάνιος ήταν «Κεντρώος» γι αυτό τον Φεβρουάριο του 2018 θεωρώ ότι πρέπει να επιλέξουμε ξανά «Κεντρώο» Πρόεδρο για το καλό της πατρίδας μας.

Χρύσανθος Σαββίδης

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗ.ΚΟ.

Top News