Κάμερες τροχαίας: Αλαλούμ με τα εξώδικα – Ιδού τα… λάθη (Βίντεο)

Αλαλούμ επικρατεί με τα εξώδικα από τις κάμερες τροχαίας, τα φλας των οποίων άναβαν συνεχώς, ωστόσο φαίνεται να μην “έβλεπαν” καλά. Αποτέλεσμα, 11 χιλιάδες καταγγελίες οδηγών από τις 80 χιλιάδες που έγιναν να βρίσκονται στον αέρα, καθώς όπως προκύπτει δεν τεκμηριώνονται, με τη διαχειρίστρια εταιρεία να ζητά όπως ακυρωθούν. Οι καταγγελίες αυτές μεταξύ άλλων αφορούν:
Τα λάθη
Αυτές οι παραβιάσεις έχουν να κάνουν με το ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί παραβίαση. Ακολουθείται η διαδικασία επεξεργασίας των παραβιάσεων και μέσα από αυτή τη διαδικασία κάποιες παραβιάσεις απορρίπτονται, αναφέρει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Μάρκος Μάρκου.
Παράλληλα, όλοι όσοι έλαβαν εξώδικο θα πρέπει να το πληρώσουν, ωστόσο, αν θέλουν να κάνουν ένσταση θα πρέπει πρώτα να μπουν στην ιστοσελίδα που αναγράφεται στο εξώδικο και να βάλουν τον κωδικό που υπάρχει στο εξώδικο, ώστε να δουν την παραβίαση και τις φωτογραφίες και αν δεν πεισθούν τότε να προχωρήσουν περαιτέρω.
Στις καταγγελίες οι οποίες αναμένεται να ακυρωθούν βρίσκονται και κάποιες οι οποίες προήλθαν από λάθος, καθώς σε δρόμο που το όριο ήταν 50 χιλιόμετρα, η κινητή κάμερα ρυθμίστηκε κατά λάθος, ώστε να γίνονται καταγγελίες στα 30 χιλιόμετρα. Πάντως τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την πιλοτική φάση οδηγούν στην παράταση της επόμενης φάσης με την εγκατάσταση περισσότερων καμερών τροχαίας.
Δείτε το ρεπορτάζ: