Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 LIVE ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ | 02:30 ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ LIVE

Μασιάς: «Καλύτερα να ασχοληθείτε με τους Τούρκους και τον κορωνοϊό» - Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο- VIDEO

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 17 Μαρτίου 2020, παραπέμφθηκαν σήμερα, Πέμπτη (20/02), ο διαιτητής Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς.
 
Ο Δημήτρης Μασιάς αντιμετωπίζει συνολικά 9 κατηγορίες ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου αντιμετωπίζει 3 κατηγορίες. Συγκεκριμένα οι Μασιάς και Κωνσταντίνου αντιμετωπίζουν τις τρεις πρώτες κατηγορίες που είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση και χειραγώγηση αθλητικού αγώνα. 
 
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, οι δύο συνωμότησαν για να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα Οθέλλος Αθηένου - Αγία Νάπα που θα διεξαγόταν στις 8 Φεβρουαρίου 2020 ώστε να κερδίσει η Αγία Νάπα.  Κατηγορούνται επίσης ότι στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020 αυτοπροσώπως χειραγώγησαν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα.
 
Οι υπόλοιπες έξι κατηγορίες βαρύνουν μόνο τον Δημήτρη Μασιά και αφορούν σε απόπειρα χειραγώγησης αθλητικού αγώνα, δωροδοκία για αλλοίωση αθλητικού αγώνα και προσφορά χρημάτων σε μέλος ποδοσφαιρικού σωματείου προς επίτευξη ευνοϊκού αποτελέσματος. 
 
Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Μασιάς αφορά και στο ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα και την ιδιότητα του παρόχου συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αθλητή η οποία αφορά στο γεγονός ότι ο Μασιάς, ενώ ήταν Πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου, ήταν ταυτόχρονα μάνατζερ του παίκτη του Οθέλλου Βασίλη Παπαγεωργίου τον οποίο προσπάθησε να επηρεάσει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.
 
Συγκεκριμένα, ο Μασιάς κατηγορείται ότι μεταξύ των ημερομηνιών 3 και 8 Φεβρουαρίου 2020, πρόσφερε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ στον Πρόεδρο του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Καφατάρη ώστε η ομάδα του Οθέλλου να έχει μειωμένη απόδοση και να κερδίσει η Αγία Νάπα.  Επίσης κατηγορείται ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2020 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ποδοσφαιριστή του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου και του ζήτησε να βοηθήσει να κερδίσει τον αγώνα η Αγία Νάπα, ενώ την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και για την ημέρα του αγώνα δηλαδή στις 8/2/2020.
 
Πέραν τούτων, ο Δημήτρης Μασιάς κατηγορείται ότι κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ενώ ήταν Πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας, ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον ποδοσφαιριστή του Οθέλλου Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου. 
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία ο Γιώργος Σταύρου εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από το δικαστήριο όπως τεθούν οι δύο κατηγορούμενοι υπό κράτηση αφού όπως εξήγησε υπάρχει περίπτωση διαφυγής τους στο εξωτερικό, υπάρχει ο κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων και της δικαστικής διαδικασίας ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος καταστροφής μαρτυρικού υλικού.
 
Οσον αφορά το αίτημα της Κ.Α. για να τεθούν οι δύο κατηγορούμενοι υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης τους, ο κ. Πελεκάνος είπε πως ο πελάτης του είναι παντρεμένος, 32 χρονών, είναι πατέρας δύο ανήλικων και προστάτης της οικογένειας αφού η σύζυγος του δεν εργάζεται, ότι εκτός από την εργασία του τα τελευταία επτά χρόνια ασχολείται με τη διαιτησία για ομάδες β’ κατηγορίας ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου 2020 διαιτητεύει αγώνες α’ κατηγορίας και πως έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Δημοκρατία και δεν έχει καμία πρόθεση να διαφύγει στο εξωτερικό.
 
Ανέφερε επίσης πως αυτή «είναι μια περίπτωση που το δικαστήριο μπορεί να εξασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια και για τους δύο κατηγορούμενους ειδικά για τον πελάτη μου και να επιβάλει όρους προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 17 Μαρτίου. Εάν το δικαστήριο διατάξει να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε».
 
Η κα. Κωνσταντίνου διέταξε όπως οι δύο κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους αφού πρώτα παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τοποθετηθεί το όνομα τους στο κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος απαγορεύεται από τη Δημοκρατία, παρουσιάζονται σε Αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα από τις 17.00 – 21.00 και υπογράψουν χρηματική εγγύηση ύψους 75 χιλιάδων ευρώ έκαστος με δύο αξιόχρεους εγγυητές, ή με ένα εγγυητή και ακίνητη περιουσία.   
 
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

LIVE
LIVE

23:55 Καλή Ζωή

Έλα να φτιάξουμε μια καινούρια κανονικότητα..

22:23 Κύπρος

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού και σε επαγγελματία υγείας της Λεμεσού – Η επαφή με ασθενή

21:43 Κόσμος

Πάνω από 200.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

21:26 Οικονομία

Έξω από τα δόντια για τα κόμματα ο Υπ. Οικονομικών: Θα έχουμε χρεοκοπίες αν δεν ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη

21:04 Κύπρος

Το ποσοστό ασθενών με κορωνοϊό που θα χρειαστούν εντατική στην Κύπρο – Οι συμβουλές του Δρ. Μάριου Λοϊζου

00:05 Αθλητικά

Δεύτερη προπόνηση και χαμόγελα από Ράγιος (ΦΩΤΟ)

20:50 Κύπρος

Ολοκληρώθηκε η αποστολή των Κυπρίων Αστυνομικών στον Έβρο

20:36 Κύπρος

Πράσινο φως αλλά διχασμένος ο ιατρικός κόσμος για τη χλωροκίνη

20:26 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός για πέντε κρούσματα στις πρώτες βοήθειες του Γ. Ν Λευκωσίας

20:23 Κύπρος

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

19:58 Κύπρος

Η κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς – Ο αριθμός που νοσηλεύεται και το εξιτήριο σε ασθενή

23:40 Αθλητικά

Κλειστή επ’ αόριστον η Premier League!

19:48 Agora

Κύμα μέτρων από Τράπεζα Κύπρου για αντιμετώπιση της κρίσης

19:36 Κύπρος

Επιβεβαιώθηκε ακόμη ένας γιατρός στο νοσοκομείο Πάφου στα σημερινά κρούσματα

19:28 Κύπρος

Μια ανάσα πριν τα 400 κρούσματα η Κύπρος (ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενα)

19:08 Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Μεγαλώνει η τραγική λίστα - 563 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

18:39 Κύπρος

Δραματικό μήνυμα από τον Υπουργό Υγείας μετά τα 58 νέα κρούσματα

23:25 Αθλητικά

Με τηλεδιάσκεψη οι προπονήσεις

18:31 Κύπρος

Καθρέφτης της συμπεριφοράς μας τα 58 νέα κρούσματα  - Όλες οι πληροφορίες και το νέο θύμα στη μάχη με τον ιό

18:29 Κύπρος

Άλλα 7 κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Όλη η ενημέρωση σε ένα App