Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 LIVE OMEGA NEWS | 21:10 FAKATE ΤΟΥΣ LIVE

Υπόθεση λογίστριας στη Λεμεσό: Μεταβίβασε περιουσίες στα παιδιά και στο σύζυγο ενώ βρίσκεται υπό κράτηση

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται για την πολυπλοκότητα της, όπως ανέφερε και το ίδιο το δικαστήριο, δικαιολογώντας το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης της ύποπτης, η οποία παρά τις επανειλημμένες ανακρίσεις, αναφέρει πως ό,τι έχει να πει θα το πει ενώπιον δικαστηρίου.
 
Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και συγγενικά πρόσωπα της 49χρονης και εταιρείες που πιθανόν να σχετίζονται μαζί τους, ενώ υπενθυμίζεται πως ήδη τελεί υπό κράτηση, από το περασμένο Σάββατο, ο 63χρονος σύζυγος της, σε σχέση με 19 πλαστογραφημένες επιταγές της εταιρείας, συνολικού ποσού που ξεπερνά τις 20,000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια που η ύποπτη βρισκόταν υπό κράτηση, έγινε μεταβίβαση ακίνητης και κινητής περιουσίας στο γιο και στο σύζυγο της και συγκεκριμένα, τέσσερις κατοικίες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού και ένα αυτοκίνητο.
 
Μεταξύ άλλων, εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι η αδελφή της αγόρασε, σε φιλικό της πρόσωπο, καινούργιο αυτοκίνητο αξίας  25,500 ευρώ. Ανακρινόμενο, το πρόσωπο αυτό υποστήριξε πως το αυτοκίνητο καθώς και μια επιταγή 4,000 ευρώ, αποτελούσε αντιστάθμισμα για φυσιοθεραπείες που παρείχε στην αδελφή της ύποπτης .
 
Χθες κλήθηκε επίσης για κατάθεση ο αδελφός του συζύγου της, ο οποίος δεν απάντησε στα ερωτήματα των ανακριτών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, τον περασμένο Φεβρουάριο, πέρασε στην κατοχή του αυτοκίνητο της 49χρονης.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, ο γιος της 49χρονης παρουσιαζόταν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να συμπεριλαμβάνεται στο υπαλληλικό προσωπικό εταιρείας του ομίλου και στο όνομα του να εκδίδονται επιταγές, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να εργάζεται.
 
Διαπιστώνεται επίσης διπλή και τριπλή έκδοση επιταγών σε δικαιούχους αλλά και σοβαρά ελλείμματα σε εταιρεία του ομίλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από εξωτερικό τεχνικό εμπειρογνώμονα, κατά τον οικονομικό έλεγχο, διαπιστώνεται έλλειμμα σχεδόν 3,4 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία, ενώ η 49χρονη φέρεται να προέβαινε σε μεταφορές χρημάτων από την πλειοψηφία των εταιρειών του ομίλου για να καλύψει την υπεξαίρεση.
 
Η ύποπτη φέρεται επίσης, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, να έπαιρνε μαζί με άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού της κύκλου, διάφορα προϊόντα που πωλούσε η συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να καταβάλλεται οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 131 καταθέσεις και έχουν γίνει επτά έρευνες, ενώ γίνεται προσπάθεια ανάκτησης μέρους δεδομένων που η 49χρονη φέρεται να έχει διαγράψει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  
 
Αναμένεται ακόμη η λήψη 142 καταθέσεων, κυρίως από δικαιούχους επιταγών που φαίνεται να είναι πλαστογραφημένες, ενώ θα κληθούν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία δεν απάντησαν ουσιαστικά στα ερωτήματα των ανακριτών.
 
Ο μεγάλος όγκος του ανακριτικού έργου περιλαμβάνει ακόμη λήψη καταθέσεων από τραπεζικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους εταιρειών του ομίλου και προμηθευτών εταιρειών, ενώ εκκρεμούν ακόμη έρευνες σε Κτηματολόγιο, Τμήμα Οδικών Μεταφορών, Έφορο Φορολογίας, Έφορο Εταιρειών και Τμήμα Τελωνείων, αλλά και σε τραπεζικού λογαριασμούς συγγενικών της προσώπων.
 
Το πόρισμα των ανεξάρτητων ελεγκτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί στους ανακριτές ενώ αναζητούνται πρωτότυπα έγγραφα και επιταγές και έχουν εκδοθεί σχετικά διατάγματα.
 
Αν και η υπεράσπιση έφερε ένσταση, το δικαστήριο έκρινε εύλογο και δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης της 49χρονης για ακόμη οκτώ μέρες.

LIVE
LIVE

20:35 Οικονομία

Έβαλαν την Κύπρο σε «μαύρη λίστα» οι διοργανωτές ταξιδιών – Δεν θέλουν τα τεστ – VIDEO

20:18 Πολιτική

Είδε Σπέχαρ και ζήτησε εξηγήσεις ο Πρόεδρος – Απαίτησε αντικειμενικότητα – VIDEO

20:07 Κύπρος

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός της νεκρής ζώνης παρά το χωριό Ποταμιά

19:57 Agora

Η AEGEAN συνεργάζεται με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ελέγχων COVID-19 στα πληρώματα καμπίνας και εργαζομ

19:40 Αστυνομικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο από την καραμπόλα στον αυτοκινητόδρομο

21:05 Αθλητικά

Δώνης σε Βρέσκα: «Ελεος, η ξεφτίλα δεν έχει όρια»

19:04 Κύπρος

Κανένα κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα από 1.043 ελέγχους

19:03 Κύπρος

Νέα πυρκαγιά εντός νεκρής ζώνης - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά Δένειας -Κοκκινοτριμιθιάς

18:50 Ελλάδα

Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

18:30 Κύπρος

Επηρεάστηκαν υποστατικά και περιφράξεις κατοικιών από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δένεια -Κοκκινοτριμιθιά

18:25 Οικονομία

Οριακή άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ

20:45 Αθλητικά

Από τη μια η πρόκριση και από την άλλη η… μουρμούρα!

18:16 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά πλησίον κατοικημένης περιοχής ανάμεσα σε Δένεια και Κοκκινοτριμιθιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις

17:52 Κύπρος

Ταξιδιώτης και επαφή υπαλλήλου σε γυμναστήριο στη Λεμεσό τα δύο νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:38 Κύπρος

ΤΩΡΑ: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

17:35 Αστυνομικά

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τέσσερα οχήματα στον αυτό/δρομο Λευκωσίας –Λεμεσού

17:15 Κύπρος

Υπουργός Υγείας: Οι σχεδιασμοί δεν προνοούν για νέο γενικό lockdown - «Δέχθηκα πολλές επικρίσεις ... δεν μετανιώνω»

20:25 Αθλητικά

Φιλική νίκη για την Καρμιώτισσα (ΦΩΤΟΣ)

17:08 Lifestyle

ΤΗΕ BLACKLIST στο OMEGA – Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο – Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 22.10

17:02 Υγεία

Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση Δεξαμεθαζόνης για την αντιμετώπιση της Covid-19

Όλη η ενημέρωση σε ένα App