Κύπρος, Αστυνομικά


Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας – ΒΙΝΤΕΟ
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας – ΒΙΝΤΕΟ

Της Νικόλ Κουνναφή

Καθαρά προληπτικά μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία σε χώρους που σχετίζονται με τις χώρες που εμπλέκονται στην κρίση στη Συρία, επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κηδείας του αγνοούμενου Δημήτρη Σπύρου που τελέστηκε στη Λεμεσό, ο αρμόδιος υπουργός υπέδειξε πως τα προληπτικά αυτά μέτρα αφορούν κυρίως τα ξένα συμφέροντα.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή. Αρχικά, επρόκειτο για κάποιες περιπολίες και στη συνέχεια, λόγω των βομβαρδισμών, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα, ενώ αναμένεται να ληφθούν και άλλα πρόσθετα μέτρα για σκοπούς ασφάλειας. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως τα μέτρα αυτά, αφορούν Πρεσβείες, εταιρείες, σχολεία, οικίες και άλλους χώρους συμφερόντων των εμπλεκομένων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Για να προσθέσει πως πρέπει να αξιολογούνται τα δεδομένα που υπάρχουν και η επικινδυνότητα τους, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα παρόλο που ωστόσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τέτοιο ενδεχόμενο.


Top News