Πολιτική


Αύξηση στην κρατική χορηγία για τα κόμματα
Αύξηση στην κρατική χορηγία για τα κόμματα

Αυξημένη κατά €2,5 εκατ. είναι η κρατική χορηγία για το έτος 2018 που μοιράστηκαν προ ημερών τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ανέρχεται συνολικά στα €6,6 εκατ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», η αύξηση της κρατικής χορηγίας είναι απότοκο παρασκηνιακής συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν χαλάει χατίρι στους αρχηγούς κομμάτων.

Σημειώνεται συναφώς ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και, κατ’ επέκταση, το Υπουργικό Συμβούλιο ικανοποίησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αίτημα για αύξηση των κοινοβουλευτικών συνεργατών τους. Αποτέλεσμα, να γίνουν 32 πρόσθετες προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συνεργατών που εργάζονται στη Βουλή για λογαριασμό των κομμάτων και των βουλευτών στους 101, με το κόστος μισθοδοσίας να το επωμίζεται το Κράτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ίδιο ποσό, δηλαδή €6,6 εκατ., μοιράστηκαν και πέρυσι τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τη διαφορά όμως ότι το ποσό των €2,5 εκατ. καταβλήθηκε ως έκτακτη κρατική χορηγία λόγω των προεδρικών εκλογών. Με σκοπό, δηλαδή, να καλύψουν τα κόμματα τις προεκλογικές τους δαπάνες.