Οικονομία


Αυτά είναι τα μειονεκτήματα της Κύπρου για τους Ρώσους επιχειρηματίες
Αυτά είναι τα μειονεκτήματα της Κύπρου για τους Ρώσους επιχειρηματίες

Έρευνα που πραγματοποίησε ο Κύπρο Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος , καταδεικνύει τα μειονεκτήματα της Κύπρου στο επιχειρείν. Παρά τα όποια  μειονεκτήματα φαίνεται ότι οι Ρώσοι επιχειρηματίες  έχουν εμπιστοσύνη στην Κύπρο, καθώς  η έρευνα δείχνει  ότι το 41% των Ρώσων επιχειρηματικών πρόκειται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στο νησί.

Σύμφωνα με την έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,  το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο μειονέκτημα τη γραφειοκρατία, 30% θεωρεί το τραπεζικό σύστημα ενώ ποσοστό 26% το μέγεθος της αγοράς. Επίσης 22 % πιστεύει ότι για την Κύπρο αποτελεί μειονέκτημα  η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί μειονέκτημα την αεροπορική συνδεσιμότητα.

Πάντως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι (59%) και πολύ ικανοποιημένοι (24%) με το φορολογικό σύστημα. Το 55% τονίζει ότι είναι ευχαριστημένο και με το νομικό πλαίσιο, ωστόσο η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας πήραν τις πιο αρνητικές απαντήσεις.

Να σημειωθεί ότι το 2011 οι Ρώσοι που βρίσκονταν στην Κύπρο ήταν 8.663, δηλαδή το 4,8% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου. Από το 2001 έως το 2011 υπήρξε αύξηση της τάξης του 75%, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 40.000 Ρώσοι ζουν στην Κύπρο.

Top News