Πολιτική


Αυτό είναι το νεότερο μέλος της νέας Κυβέρνησης
Αυτό είναι το νεότερο μέλος της νέας Κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο για την επόμενη πενταετία. Ονόματα γνωστά φιγουράρουν στη λίστα του Υπουργικού, αλλά και «άγνωστα» ονόματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το νέο Υπουργικό σχήμα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, με το νέο Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, να είναι το νεότερο μέλος της νέας Κυβέρνησης. Ο Πέτρος Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1985 στη Λάρνακα, ενώ από το 1989 διαμένει στη Λεμεσό. Γονείς του ο Φίλιππος Δημητρίου και η Άννα Κωστρίκκη. Αδέλφια του ο Κωνσταντίνος και η Φλωρεντία.

petros.JPG

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, είναι το δεύτερο νεότερο άτομο της νέας κυβέρνησης, αφού γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Πελένδρι. Αποφοίτησε από το Απεήτειο Λύκειο Αγρού. Κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, είναι το τρίτο νεότερο μέλος της κυβέρνησης, καθώς γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1974, με το νέο Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη να είναι μόλις λίγους μήνες μεγαλύτερος, αφού γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1974.

-LjZSN.jpg

Μόλις ένα μήνα προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου 1973, γεννήθηκε στη Γεροσκήπου, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών και ο μέχρι πρότινος Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το 1972 γεννήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, στις 30 Μαΐου 1970 γεννήθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Ο νέος Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου γεννήθηκε μια ημέρα πριν τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 24 Μαρτίου 1969, ενώ ο μέχρι πρότινος Υπουργός Παιδείας και νυν Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής γεννήθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, το 1967.

kadis.jpg

Το 1964 γεννήθηκε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας και το 1963 γεννήθηκαν τόσο ο νέος Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου (21η Ιανουαρίου 1963).

Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1958, ενώ η νέα Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου γεννήθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, στις 3 Μαΐου 1958.

prodromos.jpg