Κόσμος


Αυτός είναι ο λόγος που ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει στον «Τιτανικό»
Αυτός είναι ο λόγος που ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει στον «Τιτανικό»

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την προβολή του Τιτανικού. Κι όμως, ο θάνατος του Τζακ, που τον υποδυόταν ο διάσημος σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο εξακολουθεί να διχάζει τους θεατές.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί θεωρίες για το εάν ο πρωταγωνιστής ήταν εφικτό να σωθεί και να φτάσει στις ΗΠΑ με την αγαπημένη τους, διάγοντας... βίον ανθόσπαρτον. Μάλιστα, έχουν γίνει και βίντεο που βάσει... πραγματογνωμοσύνης, εξηγούν ότι ο Τζακ μπορούσε να μοιραστεί τη σανίδα με την Ρόουζ, που την υποδύθηκε η Κέιτ Γουΐνσλετ. 

Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον, με  συνέντευξή του στο Vanity Fair.  

Ο πρωταγωνιστής πέθανε “επειδή έτσι γράφει στη σελίδα 147 του σεναρίου”, απάντησε με δόση χιούμορ, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο θάνατός του ήταν “καλλιτεχνική επιλογή”. Πάντως, χαρακτήρισε λίγο “ανόητη” τη συζήτηση, που συνεχίζει να γίνεται 20 χρόνια μετά. “Όμως δείχνει ότι η ταινία ήταν αποτελεσματική”, πρόσθεσε, καθώς το κοινό υποφέρει για το τέλος του. 

“Εάν είχε ζήσει, το τέλος της ταινίας δεν θα είχε νόημα. Έπρεπε να πεθάνει”, υποστήριξε. “Η ταινία αφορούσε το θάνατο και το χωρισμό”, πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr 

Top News