Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η υπόθεση που σαν σήμερα είχε συγκλονίσει τον κόσμο
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η υπόθεση που σαν σήμερα είχε συγκλονίσει τον κόσμο

Στις 15 Μαρτίου 2015 ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες βούτηξαν στη λίμνη των Ιωαννίνων, ωστόσο δε βρήκαν κανένα ίχνος του Γιακουμάκη. 

Την επόμενη ημέρα, η σορός του βρέθηκε από ένα ζευγάρι σε βαλτώδη περιοχή 800 μέτρα από τη σχολή του. Βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και δίπλα του υπήρχε ένα μαχαίρι, που σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν σημαντικό στοιχείο.
Η κηδεία του έγινε σε κλίμα οδύνης και πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία. Η υπόθεση του έφερε στην επιφάνεια το θέμα του bullying στα ελληνικά σχολεία και τους λάθος χειρισμούς των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο. σήμερα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια χωρίς να έχουν αποδοθεί ακόμα ευθύνες, από την ημέρα που βρέθηκε η σορός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, μια υπόθεση που με αφορμή την εξαφάνιση, συντάραξε την Ελλάδα και έκανε πιο γνώριμες στους Έλληνες τις έννοιες «bullying» και «εκφοβισμός».

Με τις έρευνες, ήρθαν στο φως σοκαριστικές λεπτομέρειες που ανέφεραν ότι ο φοιτητής ζούσε μια κόλαση και είχε πέσει θύμα bullying από τους συμφοιτητές του από την Κρήτη που τον εκφόβιζαν και τον κακοποιούσαν ψυχολογικά και σωματικά. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, το παιδί είχε αναγκαστεί να αλλάξει δωμάτιο. 

Ευχόμαστε κάποια μέρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση και να ηρεμήσει η ψυχή του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και της οικογένειάς του.