Αστυνομικά


Βαριά καμπάνα για το Φαίδωνος - Αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ στο Καϊλά
Βαριά καμπάνα για το Φαίδωνος - Αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ στο Καϊλά

Βαριά καμπάνα για το Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 30 χιλιάδων Ευρώ στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτοπαραγωγών, Κυριάκο Καϊλά .

Η απόφαση εκδόθηκε ερήμην του Δημάρχου Πάφου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, έπειτα από αγωγή του κ. Καϊλά για δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον του.

Οι  δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ.Καϊλάς, ενώ λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις , εντούτοις δεν τις δηλώνει στον Φόρο Εισοδήματος  και ότι υπενοικιάζει τουρκοκυπριακή ή χαλίτικη γη, αποστερώντας από το κράτος τα ενοίκια .

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο..

Με ανακοίνωσή του, ο Φαιδωνας Φαιδωνος ανέφερε ότι εκ παραδρομής δεν εμφανίστηκε σήμερα στο Δικαστήριο αφού το κλητήριο έγγραφο είχε παρεισφρήσει σε άλλα έγγραφα.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έδωσε οδηγίες στους δικηγόρους του να καταχωρήσουν αίτηση ακύρωσης της απόφασης και δεσμεύτηκε να αποδείξει ότι οι αναφορές του για τον κ. Καΐλά είναι αληθείς. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Έχω πληροφορηθεί σήμερα από τα ΜΜΕ, ότι ως ισχυρίζονται, έχει εκδοθεί ερήμην μου δικαστική απόφαση για πληρωμή αποζημιώσεων  σε υπόθεση για ισχυριζόμενη δυσφήμιση.

Το μόνο που μπορώ να ανακαλέσω τώρα  στη μνήμη μου είναι ότι μου είχε επιδοθεί κλητήριον ένταλμα καταχωρημένο στο Επαρχικό Δικαστήριο Λάρνακας  για ισχυριζόμενη δυσφήμιση το οποίο λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος μου και των συχνών ταξιδιών μου στο εξωτερικό, όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους  παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο μου ως ανακάλυψα σήμερα μετά την ανακοίνωση και δεν καταχώρησα εμφάνιση στο Δικαστήριο.

Μόλις διάβασα στα ΜΜΕ  τη σχετική ανακοίνωση για έκδοση  δικαστικής απόφασης εναντίον μου και βρήκα το κλητήριον  αμέσως επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου και τους έδωσα οδηγίες να καταχωρήσουν άμεσα στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης γιατί δεν είχα καμία πρόθεση να μην υπερασπιστώ στην υπόθεση, η παράλειψη καταχώρησης εκ μέρους μου εμφάνισης στο Δικαστήριο με δικηγόρο οφείλεται πραγματικά σε  λάθος λόγω του καθημερινού βαρυφορτωμένου προγράμματος εργασίας μου  και των συχνών απουσιών μου στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Πάφου και του όγκου των εγγράφων που τοποθετούνται καθημερινά στο γραφείο μου μέσα στα οποία παρεισέφρυσε  το κλητήριον ένταλμα.

Έχω πολύ καλή υπεράσπιση στην ισχυριζόμενη δυσφήμιση στην υπόθεση και θα αποδείξω ότι όλες  οι αναφορές μου ήταν αληθείς.