Κύπρος


Βγήκαν στους δρόμους της Λεμεσού κούρδοι μαθητές - Φωνάζουν για τις τουρκικές επιθέσεις στην Αφρίν
Βγήκαν στους δρόμους της Λεμεσού κούρδοι μαθητές - Φωνάζουν για τις τουρκικές επιθέσεις στην Αφρίν

Πορεία διαμαρτυρίας των Κούρδων μαθητών και μαθητριών της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λεμεσό, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της κουρδικής πόλης Αφρίν, που δέχεται επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό.
 
Η μαθητιώσα νεολαία των Κούρδων της Κύπρου πορεύθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν "Θεόφιλος", προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), στο πλαίσιο εκδηλώσεων που οργανώνονται από τους Κούρδους σε όλες τις χώρες, με την ονομασία "Μαθητές και μαθήτριες ενωμένοι για την Αφρίν".
 
Οι μαθητές και μαθήτριες από το Κουρδιστάν, επέδωσαν από χθες στους δασκάλους τους ένα σημείωμα, ενημερώνοντας τους πως θα απουσιάζουν από τα μαθήματα τους σήμερα και αύριο, "σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα παιδιά και τους συμπατριώτες μας της Αφρίν", ενώ ζητούν την κατανόηση δασκάλων και συμμαθητών τους.
 
Σημειώνουν ακόμη πως οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο λαός της Κύπρου υποφέρει από την τουρκική εισβολή και κατοχή και "ζητάμε από τους φίλους μας της Κύπρου και την Κυπριακή Κυβέρνηση να παρέμβουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε αυτή να πιέσει για τερματισμό της τουρκικής εισβολής στην Αφρίν".

Πηγή: ΚΥΠΕ