Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 LIVE ΕΛΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑ | 13:00 ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ LIVE

Διαφωνία με τις χλιαρές αντιδράσεις

Χλιαρή κρίνεται η αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου στις τουρκικές προκλήσεις αποφαίνονται οι αιώνιοι μαχητές του πληκτρολογίου, ζητώντας πιο δυναμική απάντηση στην εισβολή των τουρκικών ερευνητικών και πολεμικών πλοίων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Τα όσα ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία, δεν απέφυγαν τον πειρασμό να επαναλάβουν τα γνωστά και τετριμμένα, τα διακηρυκτικά, γενικόλογα», γράφουν καταδικάζοντας την πεπατημένη που ακολουθήθηκε και αυτή τη φορά. «Η αναφορά του πρωθυπουργού της Ελλάδας σε μια ’οργανωμένη αντίδραση, η οποία δεν είναι μια αντίδραση που προφανώς περιορίζεται στην άριστη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, είναι μια αντίδραση που αφορά και την ίδια την ΕΕ’», ενόχλησε πιο πολύ, γιατί «από μια έννοια καθιστά την κρίση με την Τουρκία ευρωπαϊκό ζήτημα, καθώς όπως εξήγησε αφορά και την ενεργειακή πολιτική της Ένωσης». Γιατί ενοχλεί η μετατροπή της κρίσης με την Τουρκία σε ευρωπαϊκό ζήτημα, εξηγείται πιο κάτω:  «Αυτό που κάποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές, είναι πως η όποια αντίδραση μπορεί να υπάρξει, αυτή είναι μέσα από την Ε.Ε. Με μέτρα, τα οποία μάλλον δεν θα επηρεάσουν τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας».

Δεν μας ικανοποιούν τα μέτρα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι και όχι αδίκως, «μάλλον δεν θα επηρεάσουν τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας». Πρόκειται για τους ίδιους θεωρητικούς που καλούσαν τον κόσμο να απορρίψει τη λύση του κυπριακού και να περιμένει μια βδομάδα ακόμα, ώστε η Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ που δεν ανέχεται κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους. Είναι οι ίδιοι που ηδονίζονταν με τον τότε πρόεδρο, Τάσσο Παπαδόπουλο, που είχε τερματίσει την πολιτική του καλού παιδιού και υιοθέτησε την στρατηγική του άτακτου παιδιού. Του ίδιου που όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προβάλλει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, απάντησε: «Και πού θα ξεσπάσει η οργή της Τουρκίας; Στην μικρή και αδύναμη Κύπρο».

Σήμερα που η Κύπρος προβάλλει τα (αναποτελεσματικά) βέτο και πετυχαίνει να περνά στην Ευρώπη (αναποτελεσματικά) μέτρα κατά της Τουρκίας, οι αιώνιοι πολεμιστές των λέξεων ενοχλούνται από τη χλιαρότητα των αντιδράσεων. Να γυρίσουμε μήπως πίσω, στην εποχή του άτακτου παιδιού, όταν ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος ομολογούσε ότι στην Ευρώπη αισθανόταν όπως το μαύρο πρόβατο; Που άνοιγε τη μια μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές πόρτες στην Τουρκία και υπέγραφε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που απένειμαν στην Άγκυρα τα εύσημα για τη θετική στάση της στις προσπάθειες λύσης του κυπριακού;

LIVE
LIVE

12:32 Αστυνομικά

Τέλος αγωνίας για την 13χρονη που είχε εξαφανιστεί στη Λάρνακα

12:16 Κόσμος

Κίνα: Φόρτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς - Νεκροί και τραυματίες στο σημείο

11:58 Κόσμος

Όμηρος αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τέσσερα χρόνια

11:45 Κόσμος

Πεπεισμένος ο Γιούνκερ ότι το Brexit θα συμβεί

11:39 Αστυνομικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξαφανίστηκε 13χρονη στη Λάρνακα

12:35 Αθλητικά

Κάτω η μπάλα

11:20 Αστυνομικά

Πέντε εβδομάδες άφαντη η 46χρονη Arlene-Έκκληση αστυνομίας στο κοινό για βοήθεια

11:15 Κόσμος

«Πράξη πολέμου» αν αποδειχθεί ότι η επίθεση στην Aramco έγινε από το Ιράν

11:02 Ελλάδα

Κρήτη: Ξυλοκόπησε άγρια την 15χρονη κόρη του για ένα SMS

10:47 Κύπρος

Ο Χαμπιαούρης καλεί τους εκπαιδευτικούς σε διάλογο

10:18 Κόσμος

Τραγωδία: Της έκανε υποβρύχια πρόταση γάμου αλλά δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια

12:05 Αθλητικά

ΚΟΡΥΦΗ!

10:02 Κύπρος

Βροχές στα ορεινά το απόγευμα-Ανεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο

09:58 Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

09:38 Κόσμος

Δυναμικές διαδηλώσεις κατά Σίσι στο Σουέζ-Συγκρούσεις και επεισόδια με την αστυνομία

09:32 Αστυνομικά

Συνέχεια καταγγελιών κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση

09:19 Πολιτική

Διάλογος μόνο χωρίς απειλές από την Τουρκία, ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

12:00 Αθλητικά

ΑΛΕΦ

09:12 Κόσμος

Δεκάδες τραυματίες και σπίτια με ζημιές μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αλβανία

09:02 Κόσμος

Κλιματική αλλαγή: Από τον δρόμο στον ΟΗΕ- οι νέοι δίνουν τον τόνο για το κλίμα

Όλη η ενημέρωση σε ένα App