Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ | 15:00 BOOTH LIVE

Εθνικό Συμβούλιο και ΔΔΟ

ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ σε ένα διάδρομο των ΗΕ μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών πρότασσε το χέρι στον Τούρκο ομόλογό του ζητώντας του να αποδεχθούν δια χειραψίας λύση ΔΔΟ.

ΔΥΟ μέρες μετά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας από το πλέον επίσημο βήμα της ΓΣ των ΗΕ διακήρυσσε ότι εκείνο που διεκδικούμε είναι η εξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ΔΔΟ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ λίγες μέρες αργότερα το Εθνικό Συμβούλιο αρνείται να συμφωνήσει σε ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο θα γινόταν ξεκάθαρη αναφορά ότι διεκδικούμε λύση ΔΔΟ και αυτό παρά το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και συμφώνησαν αλλά και θεώρησαν επιβεβλημένη μια τέτοια αναφορά. Και ο λόγος είναι ότι τα πλείστα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΣ, δεν δέχονταν να γίνει αναφορά σε ΔΔΟ, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η όλη προσπάθεια.

ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ερώτημα που τίθεται είναι ποιος κάνει τελικά κουμάντο και ποιος χαράσσει πολιτική σε αυτό τον τόπο; Ο εκλελεγμένος πρόεδρος, η κυβέρνηση, τα μεγάλα κόμματα που αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν τη μεγάλη μάζα του λαού ή τα 3-4 κομματίδια -ταμπέλες, που αν και αποδεδειγμένα δεν έχουν καμία λαϊκή απήχηση και βάση, καταλαμβάνουν θέση ισότιμου μέλους σε ένα Εθνικό Συμβούλιο, επειδή απλά και μόνο, σε κάποια εκλογική αναμέτρηση πήραν ένα 2-3% που ούτε και αυτό έχουν σήμερα;

ΤΟ ΕΧΩ ξαναπεί αλλά θα το πω και πάλι. Σε αυτό τον τόπο έχουμε μία εντελώς παρερμηνευμένη αντίληψη της δημοκρατίας. Γιατί όταν η άποψη 3-4 ευκαιριακών κομματιδίων, που αθροιστικά δεν ξεπερνούν το 10% του λαού και διατηρούνται εν ζωή απλά και μόνο για να κάνουν τους πολιτικούς παράγοντες και ηγέτες 10-15 πρόσωπα, απομυζώντας ταυτοχρόνως, υπό μορφή χρηματοδότησης, και μερικά εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν είναι δημοκρατία, αλλά δικτατορία των λίγων σε βάρος των πολλών.

 

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η πραγματικότητα του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου. Τρία ανύπαρκτα ουσιαστικά κόμματα (Αλληλεγγύη, Οικολόγοι και Συμμαχία), που αποδεδειγμένα εδώ και καιρό κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μια διαρκώς φθίνουσα και σε πορεία συρρίκνωσης και αποσύνθεσης ΕΔΕΚ, ένα νεοεμφανιζόμενο κόμμα (ΔΗΠΑ), που η πρώτη παρουσία του στις τελευταίες ευρωεκλογές δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ασφαλές δείγμα της πραγματικής επιρροής και απήχησης του στον λαό, ένα ακροδεξιό περιθωριακό μόρφωμα (ΕΛΑΜ), που για ευνόητους λόγους δεν έπρεπε καν να καλείται και να συμμετέχει στο ΕΣ και μένουν ουσιαστικά τρία μόνο κόμματα, με την πραγματική έννοια της λέξης. Τα δύο μεγάλα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ που διαχρονικά καταγράφει μία υπολογίσιμη εκλογική δύναμη.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ δίνουμε σε όλους αυτούς την ίδια βαρύτητα λόγου και άποψης και περιμένουμε να ομοφωνήσουν όλοι για να κάνουμε ένα ανακοινωθέν με τα αυτονόητα, τότε πλανώμαστε πλάνην οικτράν. Όλοι αυτοί μαζί δεν θα ομοφωνήσουν ποτέ και σε τίποτα, ούτε καν στο αν το ΕΣ συνεδρίαζε Παρασκευή, Δευτέρα ή Πέμπτη.

ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ για να το αντιληφθεί αυτό και να το αλλάξει, είναι πρώτα και κύρια του προέδρου της Δημοκρατίας και δευτερευόντως των μεγάλων κομμάτων που αποδέχονται να τσουβαλιάζονται στο ίδιο σακί με την κάθε Ελένη, Περδίκη, Λιλλήκα, Σιζόπουλο και Χρίστο.

ΣΤΟ ΕΣ της Παρασκευής υπήρχε σαφέστατη λαϊκή πλειοψηφία για μία ανακοίνωση που να επαναπροδιορίζει ότι βασικός μας στόχος και επιδίωξη είναι ΔΔΟ και ο πρόεδρος όφειλε να στηριχτεί σε αυτήν και να προχωρήσει, ούτως ώστε να γίνουμε ακόμα πιο πειστικοί και πιεστικοί στην διεθνή κοινότητα, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ τεράστιο λάθος αλλά και υπόσκαψη της δικής του πολιτικής, το ότι δεν το έκανε.

LIVE
LIVE

14:35 Κύπρος

Κραυγή απόγνωσης γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες – Βάσανο και ταλαιπωρία η υποχρεωτική χρήσης μάσκας

14:10 Κύπρος

Επιμένει ο Κωστρίκης για τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κύπρο

13:59 Κόσμος

Ναυάγησαν σε ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό και σώθηκαν χάρη στο SOS που έγραψαν στην άμμο

13:50 Πολιτική

Ανησυχία ΓΓ ΑΚΕΛ για το θέμα συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Ρωσία

13:48 Κύπρος

Ικανοποιημένη η Γιολίτη από την εικόνα στο αεροδρόμιο Πάφου

14:40 Αθλητικά

«Η Ομόνοια δεν είναι απλά μια ομάδα»

13:44 Κύπρος

Πάνω από 27.000 τεστ μέχρι σήμερα στα κυπριακά αεροδρόμια

13:15 Scitec

TikTok: Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσινγκτον για «εκφοβισμό» με την αναγκαστική πώληση του δικτύου

13:10 Κύπρος

Προς λήψη στοχευμένων μέτρων για μείωση των εργατικών ατυχημάτων

13:06 Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

12:44 Κόσμος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Μη με πυροβολήσετε» - Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

14:40 Αθλητικά

ΕΞΕΛΙΞΗ…

12:27 Ελλάδα

Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα

12:23 Κύπρος

ΚΕΒΕ: Να σταματήσει η δημοσιοποίηση ονομάτων εταιρειών που υπάρχουν κρούσματα COVID-19

12:04 Κύπρος

Έτσι ξεκίνησε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Κύπρο – Από τα μηδενικά στα διψήφια και βάλε κρούσματα

12:01 Υγεία

Κορωνοϊός: Οι μελέτες με τεστ αντισωμάτων ίσως υποτιμούν την πραγματική ανοσία

11:45 Κύπρος

Διαφωνεί ο Καραγιάννης για Λεμεσό: Δεν υπάρχει 2ο κύμα, αλλά έξαρση κρουσμάτων

14:40 Αθλητικά

THANKS…

11:37 Αστυνομικά

Καταγγελίες και πρόστιμα για τους «ξεροκέφαλους» της καραντίνας

11:29 Κύπρος

Οι τρεις κατηγορίες χωρών - Τι προνοείται για τους επιβάτες από την κάθε κατηγορία

Όλη η ενημέρωση σε ένα App