Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 LIVE ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ | 23:40 ΓΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ LIVE

Ο αρχιεπίσκοπος

 

ΣΧΟΛΙΟ στην «Αλήθεια»: «Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέβη σε μια από τις πιο ιστορικές παρεμβάσεις του στα κοινά, όταν πρώτα κάλεσε τους πιστούς να μείνουν σπίτια τους και να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και δεύτερον όταν τράβηξε από τ’ αφτί τους δεσποτάδες του, Λεμεσού και Μόρφου, όταν είχαν βγάλει τη γλώσσα τους περίπατο. Σε τέτοιο βαθμό ορθός, ο μακαριότατος, που μέχρι και η Αριστερά μας, τον συγχάρηκε...».

 

ΣΧΟΛΙΟ στον «Φιλελεύθερο»: «Στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μπορεί να αποδώσει κανείς πολλά. Όμως στην περίπτωση των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, είτε επειδή γνωρίζει πως η κατάσταση είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει (αν δεν ξέφυγε ήδη) και να προκληθούν θύματα με αποτέλεσμα να αναζητηθούν ευθύνες (όχι ποινικές), είτε για άλλους λόγους, ενήργησε σωστά, έστω και με καθυστέρηση. Η σύστασή του προς τους πιστούς για αποχή τριών εβδομάδων είναι σωστή και είναι κρίμα που βρέθηκε ένας ιεράρχης (στην προκειμένη περίπτωση ο Μόρφου Νεόφυτος), ο οποίος προφανώς ελαυνόμενος από σκοπιμότητες ή και παιγνίδια εξουσίας, να διαχωρίσει τη θέση του και ούτε λίγο ούτε πολύ να καλεί τους πιστούς να εξακολουθήσουν να συγκεντρώνονται σε χώρους όπου ο ιός, λόγω και της ηλικίας των πιστών, θα θερίσει πολλούς σε περίπτωση που υπάρχουν 1-2 θετικοί».

 

ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ μου για τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο την έχω εκφράσει επανειλημμένως: Τον θεωρώ πετυχημένο στο πόστο του, μάλιστα για μένα είναι ο καλύτερος αρχιεπίσκοπος που είχε ο τόπος. Τον παρακολουθώ από τότε που σαν μητροπολίτης έκανε μια δήλωση που με εξέπληξε. Μια δήλωση θαρραλέα που δεν τολμά να κάνει κανένας ιεράρχης. Ήταν τότε που κάποιοι απατεωνίσκοι – μεταξύ αυτών και ιερείς – μάς έλεγαν πως δακρύζουν κάποιες θρησκευτικές εικόνες σε εκκλησία στη Λεμεσό και στον Κύκκο. Με αποτέλεσμα κατά χιλιάδες να συρρέουν οι πιστοί στους χώρους αυτούς για να δουν το «θαύμα», να προσευχηθούν και να αφήσουν τον (σημαντικό) οβολό τους. Ήταν τότε, λοιπόν, που ο τότε μητροπολίτης Πάφου και νυν αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως όλη αυτή η ιστορία ήταν απάτη και κάλεσε τους πιστούς να μην αφήνουν χρήματα στους απατεώνες. Ήταν τότε που είπε και το εξής, που αποτυπώθηκε στο μυαλό μου: «Στη μητροπολιτική μου περιφέρεια οι θρησκευτικές εικόνες δεν δακρύζουν». Ήταν δήλωση χαστούκι για τους άλλους μητροπολίτες που έβλεπαν εικόνες να δακρύζουν για να εκμεταλλευτούν τους πιστούς.

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ δέχεται πολλές επικρίσεις για την οικονομική του πολιτική. Όλοι αυτοί όμως που τον επικρίνουν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως η Εκκλησία για να μπορεί να αντεπεξέρχεται του ρόλου της θέλει χρήματα. Και για να λειτουργεί αλλά και για να βοηθά τους πολίτες που αποτείνονται κατά χιλιάδες κοντά της. Δέχεται επίσης επικρίσεις γιατί θέλει να κτίσει ξενοδοχείο στην Πάφο κοντά ή πάνω σε αρχαία. Όλοι αυτοί που τον επικρίνουν, όμως, δεν είπαν λέξη για το γεγονός ότι δεκάδες άλλα ξενοδοχεία στην Πάφο κτίστηκαν κοντά ή πάνω σε αρχαία.

 

ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ του αρχιεπισκόπου μου αρέσει. Τα λέει απλά και σταράτα, για να τον καταλαβαίνουν όλοι. Δεν κρύβεται πίσω από ωραίες λέξεις, ούτε κρύβει τους στόχους του και τις επιδιώξεις του. Λέει αυτά που λέει αδιαφορώντας αν το βόλια του πιάνουν είτε την κυβέρνηση είτε οποιονδήποτε κομματάρχη. Έχει το θάρρος της γνώμης του. Και είναι ωραίος, είτε διαφωνείς μαζί του είτε όχι.

LIVE
LIVE

22:56 Κύπρος

Δείτε τους μαγικούς αριθμούς της κλήρωσης του Τζόκερ

22:47 Ελλάδα

Άλλοι δύο νεκροί στην Ελλάδα – Στους 88 οι θάνατοι από κορωνοϊό 

22:11 Κύπρος

Θετικός στον κορωνοϊό μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝ Λεμεσού

21:59 Κόσμος

Περισσότεροι από 90.000 νεκροί παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό

21:33 Κόσμος

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

23:10 Αθλητικά

«Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα»

21:30 Κύπρος

Μέχρι 30 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα και στα κατεχόμενα

21:18 Κύπρος

Άλλος ένας ασθενής αιμοκαθάρσης του ΓΝ Πάφου θετικός στον κορωνοϊό - Μεταφέρθηκε στη Λευκωσία σήμερα

21:06 Κύπρος

Αρχίζει ο επαναπατρισμός - Πόσοι και πότε επιστρέφουν στην Κύπρο - VIDEO

20:30 Κύπρος

Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες του Πάσχα – Διαβεβαιώσεις Αρχιεπίσκοπου στον  ΠτΔ για τα μέτρα κορωνοϊού

20:09 Lifestyle

Βρήκε την Άντζελα και έφυγε με το αυτοκίνητο η παίχτρια του Τροχού

23:05 Αθλητικά

Αυτό που λείπει στον Γουίλερ (ΦΩΤΟ)

20:04 Lifestyle

Η Δέσποινα Βανδή χορεύει μόνη στο σαλόνι – VIDEO

19:43 Οικονομία

Καταγγέλλει η ΕΤΥΚ: Μερικές τράπεζες θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της κοινωνίας

19:31 Αστυνομικά

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες της Αστυνομίας σήμερα σε μαγαζιά, πεζούς και οχήματα - Πόσοι καταγγέλθηκαν

19:15 Κύπρος

Νέο κρούσμα και στα κατεχόμενα- 66 πλέον το σύνολο

18:41 Κύπρος

Κορωνοϊός: 564 κρούσματα και 10 νεκροί - Πόσοι αποθεραπεύτηκαν και πόσοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση

22:50 Αθλητικά

Αυτά που λέχθηκαν και αυτά που δεν λέχθηκαν από τον Μπεργκ

18:30 Κύπρος

Η ηλικία με τους περισσότερους ασυμπτωματικούς στην Κύπρο – Τα ανανενωμένα στοιχεία της Εθνικής Αναφοράς

18:18 Οικονομία

Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη 9 Απριλίου

Όλη η ενημέρωση σε ένα App