Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 LIVE UNA ΦΑΤΣΑ | 05:30 DANSING JUNIOR 2 LIVE

Το σύνδρομο της αναγνώρισης

 

Κινδυνεύει και πάλι η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άλλη πλευρά αξιοποιεί την πανδημία για πολιτική αναβάθμιση. Τα σκοτεινά κέντρα και οι διάφοροι συνωμότες επιδιώκουν έμμεση αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος στον βορρά.

Ανεξάρτητα αν ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στον ομφαλό της γης. Ανεξάρτητα αν η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση, ο διεθνής οργανισμός το μόνο που έχει στο μυαλό είναι το πώς να αναβαθμίσει το κατοχικό καθεστώς και να υποβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Με τα πιο πάνω αντιμετωπίσαμε την προτροπή του ΓΓ για από κοινού συνεννόηση για επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων. Κόμματα του πατριωτικού χώρου με ανακοινώσεις τους κατηγορούν τον ΓΓ και την εδώ αντιπρόσωπό του για προσπάθεια υπόσκαψης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Η Κυβέρνηση αντέδρασε χλιαρά μη δίνοντας μεγάλη σημασία στην πρόσκληση του ΓΓ. «Είναι μια τυπική επιστολή την οποία αποστέλλει ο ΓΓ στα πλαίσια της προσφοράς των καλών του υπηρεσιών σε όλους τους ηγέτες και ιδιαίτερα σε ηγέτες χωρών όπου υπάρχει μια αντιπαράθεση και τους καλεί όπως υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού να συνεργαστούν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», μας έλεγε ο ΚΕ. Βέβαια καλό θα ήταν να μας παραθέσει τα ονόματα και των άλλων ηγετών, ανά το παγκόσμιο, οι οποίοι έλαβαν τέτοιου περιεχομένου επιστολή.

 

Και ενώ ο ΚΕ δήλωνε ότι, «η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποφασίσει, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης με καθαρά υγειονομικά κριτήρια και κριτήρια ασφάλειας της υγείας των πολιτών μας στηριζόμενη στις συμβουλές των ειδικών χωρίς οποιοδήποτε πολιτικό κριτήριο, με τον ίδιο τρόπο που δεν υπήρχε πολιτικό κριτήριο όταν αναστέλλαμε τη λειτουργία των τεσσάρων οδοφραγμάτων», ο ΠτΔ με μια σωστή αλλά αργοπορημένη και μονόδρομο, ή αν θέλετε υποχρεωτική (στην βάση του κανονισμού της πράσινης γραμμής) ενέργεια, επικοινώνησε με τον «κατοχικό» ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για από κοινού αντιμετώπιση του θέματος επαναλειτουργίας των σημείων διέλευσης. Η θέση «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ή αν θέλετε το «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω», ευτυχώς έγινε συναποφασίζουμε, σε πλήρη εναρμόνιση με την θέση του Τ/Κ ηγέτη η οποία επιβεβαιώθηκε πλήρως με την, κατά τα άλλα «τυπική», επιστολή του ΓΓ. Ευτυχώς οι τσάπα μαγκιές, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και όπως λένε οι «κακές γλώσσες», κατόπιν προτροπών στενών συνεργατών του πρόεδρου, έδωσαν την θέση τους, έστω και την υστάτη, σε μια ρεαλιστική και ορθή τοποθέτηση.

 

Αυτή όμως η ενέργεια του ΠτΔ ήταν αρκετή για να πέσουν οι μάσκες. Όχι αυτές που επιβάλλει η πανδημία αλλά αυτές οι «εθνικές» που πολλοί για μισό αιώνα φορούν ανελλιπώς.

Αφορμή βοήθα μας, ή καλύτερα κορωνοϊέ βοηθά μας, οι γνωστοί πατριωτικοί κύκλοι θέτουν τώρα θέμα επανεξέτασης του θεσμού των οδοφραγμάτων.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να δούμε ξανά εξ υπαρχής αυτό το θέμα». Μάλιστα αυτοί που όταν, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση κλείσαμε τα τέσσερα οδοφράγματα, επαινούσαν την ενέργεια του ΠτΔ, τώρα άλλαξαν άποψη και τον επικρίνουν ότι με την ενέργεια του να αποδεχθεί συνεννόηση με τον Τ/Κ ηγέτη υποβοηθά την προσπάθεια νομιμοποίησης του ψευδοκράτους.

Ό μπαμπούλας της αναγνώρισης και πάλι προ των πυλών. Το κάθε μέτρο επαναπροσέγγισης το αντιμετωπίζουμε ως προσπάθεια αναβάθμισης. Τα ίδια λέγαμε και με την διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας. «Οι πρόνοιες της συμφωνίας του λεγόμενου «μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για την κινητή τηλεφωνία, προκαλούν σωρεία ερωτημάτων, τα οποία άπτονται ενδεχόμενης αναβάθμισης των αρχών του ψευδοκράτους και υποβάθμισης παράλληλα των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας», μας προειδοποιούσε το ΔΗΚΟ. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν εξελέγει ο Μουσταφά Ακιντζί, η ανησυχία για αναγνώριση του ψευδοκράτους έχει συνδεθεί με την προσωπική πολιτική του αναβάθμιση.

«Ως ΕΔΕΚ θα πρέπει να εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας για τη μορφή και τη σκοπιμότητα της τριμερούς διάσκεψης στο Νταβός η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι με συντονιστή τον κ. Άιντα και με την ανοχή –αν όχι τη σύμφωνο γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας, των συνεργατών του και όσων τον υποστηρίζουν στην πολιτική του για επίλυση του κυπριακού– επιχειρείται μια συστηματική αναβάθμιση του ψευδοκράτους», ήταν η αντίδραση της ΕΔΕΚ στην συμμετοχή του Μουσταφά Ακιντζί στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2016. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε χθες το βράδυ να μην παραστεί στο δείπνο έπειτα από την ενημέρωση που είχε από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι ο Τ/κ ηγέτης προσκλήθηκε εσπευσμένα να παρακαθίσει στο δείπνο», δήλωνε ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην αποχώρηση του ΠτΔ, μια μέρα νωρίτερα, από την Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 23-24 Μαΐου 2016. Βέβαια ακόμα να μας πουν αν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε παρευρεθεί στο δείπνο, στόχο είχε την αναβάθμιση του Τ/Κ ηγέτη. Πάντα βλέπαμε και βλέπουμε συνομωσίες. Εκεί που δεν υπήρχαν συνομωσιολόγοι τους δημιουργούσαμε με την φαντασία μας. Και όλα αυτά για να αποφύγουμε την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Το σύνδρομο της αναγνώρισης μας κατατρέχει εδώ και χρόνια. Δυστυχώς ακόμα να καταλάβουμε ότι ο λόγος που το ψευδοκράτος δεν έχει αναγνωριστεί είναι γιατί ο διεθνής παράγοντας δεν το επιθυμεί. Αν και με την ανεπάρκειά μας δώσαμε τόσες και τόσες ευκαιρίες, δεν το επιτρέπουν οι ξένοι συνομωσιολόγοι.

Η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν κινδυνεύει από την συμμετοχή του Τ/Κ ηγέτη στο Νταβός ή σε δείπνο στην Κωνσταντινούπολη. Ούτε απειλείται από την συνδιαχείριση του θέματος των οδοφραγμάτων. Υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονη αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος, είναι το «εμείς απ εδώ και αυτοί απ εκεί», το να θεωρούμε τα σημεία διέλευσης ως εξωτερικά σύνορα και το να μιλούμε για «αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παρανόμου οντότητας».

LIVE
LIVE

22:09 Κύπρος

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 2.000.000 εκατ. ευρώ

21:52 Πολιτική

Στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στo Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ

21:40 Οικονομία

Καταθλιπτική η εικόνα στα ξενοδοχεία της Κύπρου – Ψάχνουν πλάνο να αλλάξουν το σκηνικό οι αρμόδιοι

21:32 Αστυνομικά

Ήρθαν στην Κύπρο ως φοιτητές και εργάζονταν σε μπαρ στην Πάφο – Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

21:18 Πολιτική

Α. Στυλιανού: Ο Ερντογάν προχωρεί στην υλοποίηση του οράματος της «Γαλάζιας Πατρίδας»

23:55 Αθλητικά

Του «έκαψε» το αήττητο και κουνάει σεντόνι!

20:51 Κύπρος

Παγκύπριες Εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν οι αρχικές βαθμολογίες

20:40 Κύπρος

Καραγιάννης: Νέες χαλαρώσεις λόγω της καλής εικόνας – Πώς θα αποτραπούν τα τοπικά lockdown στην Κύπρο

20:32 Ελλάδα

Αγιά Σοφιά: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου - Κοινό μέτωπο κυβέρνησης-Εκκλησίας

20:10 Αστυνομικά

Τροχαίο στην Πάφο: Κρίσιμα με κάταγμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 13χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας

19:47 Υγεία

Δραματικό «καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων

23:35 Αθλητικά

Νίκησε και… ελπίζει η Λεγανές!

19:15 Αστυνομικά

Καταζητείται 18χρονος για κατοχή πυροβόλου όπλου και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

19:10 Lifestyle

O 21χρονος γιος του David Beckham παντρεύεται: Ο γάμος των 4 εκατ. λιρών και το προγαμιαίο συμβόλαιο

18:47 Αστυνομικά

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο - Πυκνή τροχαία κίνηση στο ύψος Λυμπιών

18:45 Ελλάδα

31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα  - Τα 4 στις πύλες εισόδου της χώρας

18:31 Κόσμος

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να ανοίξει τα σχολεία, δεν εξηγεί όμως πώς

23:30 Αθλητικά

ΦΩΤΟΣ: Η αποθέωση των πρωταθλητών στη Λεωφόρο

18:05 Αστυνομικά

Εντοπίστηκε 17χρονη που απουσίαζε από την οικία της στη Λεμεσό

18:02 Lifestyle

Τηλεοπτικό φινάλε για τη Σίσσυ Χρηστίδου: Όσα είπε στους τηλεθεατές

Όλη η ενημέρωση σε ένα App