Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 LIVE OMEGA NEWS | 21:10 FAKATE ΤΟΥΣ LIVE

Τεστ ανά 72 ώρες: Ο λόγος έχει πλέον εκλείψει

ΕΓΡΑΦΑ την περασμένη Δευτέρα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ζητά για τις διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα αρνητικό τεστ κορωνοϊού για κάθε 72 ώρες, αν και δημιουργούσε προσκόμματα στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών αλλά και ανισότητα και διακρίσεις, ανάμεσα στους ίδιους τους πολίτες της ΚΔ, αφού για μία μεγάλη μερίδα πολιτών δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, ήταν επιβεβλημένη και αναπόφευκτη, από την στιγμή που η «κυβέρνηση» των κατεχομένων είχε εντάξει την προβληματική επιδημιολογικά Τουρκία, στην κατηγορία των χωρών εκείνων από τις οποίες δεν απαιτούσε αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

ΕΙΧΑ δε πει ότι η ευθύνη για αυτή την απόφαση δεν έπρεπε να αποδίδεται στην κυβέρνηση της ΚΔ, αλλά στους Τατάρ και Οζερσάι, που υποκύπτοντας σε πιέσεις της Άγκυρας και προεκλογικές σκοπιμότητες, άνοιξαν τις αφίξεις από την βεβαρημένη επιδημιολογικά Τουρκία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με αποτέλεσμα να εκθέτουν σε τεράστιο κίνδυνο πάνω απ΄ όλα τους Τουρκοκύπριους συμπολίτες μας αλλά και όποιον  θα ήθελε να μετακινηθεί ένθεν και ένθεν.

ΣΗΜΕΡΑ που η τ/κ διοίκηση άλλαξε, υπό την πίεση της τ/κ κοινής γνώμης, την στάση της, υποβάθμισε την Τουρκία στην κατηγορία εκείνη για την οποία είναι υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού και ανακοίνωσε ότι θα κάνει και εκείνη επιπρόσθετα τεστ σε όλους όσους μπαίνουν στα κατεχόμενα από την Τουρκία, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συνεχίσει η κυβέρνηση της ΚΔ να ζητά συνεχή τεστ από όσους θα διέρχονται από τα σημεία διέλευσης και θα πρέπει τάχιστα να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που οι προερχόμενοι από την Τουρκία θα εισέρχονται στα κατεχόμενα υπό τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και μέτρα ασφάλειας που εφαρμόζονται και στις νόμιμες πύλες εισόδου της ΚΔ για χώρες αντίστοιχου κινδύνου, δεν υπάρχει πλέον καμία βάση και λογική να απαιτείται από Κύπριους πολίτες να διακινούνται εντός Κύπρου, με συνεχόμενα, ανά 72 ώρες, τεστ.

ΟΠΩΣ δηλαδή ο Κύπριος πολίτης δεν κινδυνεύει ή όσο κινδυνεύει από ένα ξένο πολίτη ή τουρίστα που φτάνει από χώρες της Γ΄ Κατηγορίας και εφ’ όσον παρουσιάσει το απαραίτητο τεστ και υποβληθεί σε επιπλέον τεστ επί  τόπου, αφήνεται να διακινείται ελεύθερα στις ελεύθερες περιοχές, το ίδιο δεν κινδυνεύει ή τόσο ακριβώς κινδυνεύει  και από τους Τούρκους πολίτες που θα εισέρχονται, υπό τους ίδιους ακριβώς όρους, στα κατεχόμενα.

ΓΙ ΑΥΤΟ λοιπόν η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει εδώ και τώρα, στην ανάκληση της απόφασης της για τεστ ανά 72 ώρες, για τις διελεύσεις ένθεν και ένθεν.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ οφείλει να το πράξει όχι για να αφαιρέσει κάθε επιχείρημα και «πάτημα» σε όσους έσπευσαν, ενεργώντας προκατειλημμένα και από αντιπολιτευτικό οίστρο, να αποδώσουν σκοπιμότητες πίσω από την πρώτη απόφαση της αλλά για να συμβάλει ουσιαστικά στην πλήρη ομαλοποίηση της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων και στην αποκατάσταση της επικοινωνίας και των τόσο αναγκαίων επαφών, ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της προ δεκαημέρου, να προχωρήσει στη διάνοιξη όλων των σημείων διέλευσης, η κυπριακή κυβέρνηση, υποχρέωσε τους Τατάρ και Οζερσάι να αναδιπλωθούν και να ακολουθήσουν. Με μία ακόμη πρωτοβουλία της τώρα για κατάργηση του τεστ των 72 ωρών και διάνοιξη και του οδοφράγματος της Λήδρας, η ίδια θα κάνει πλήρως το καθήκον της και θα μεταφέρει την πίεση για την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης στα οδοφράγματα, στην άλλη πλευρά.

LIVE
LIVE

20:35 Οικονομία

Έβαλαν την Κύπρο σε «μαύρη λίστα» οι διοργανωτές ταξιδιών – Δεν θέλουν τα τεστ – VIDEO

20:18 Πολιτική

Είδε Σπέχαρ και ζήτησε εξηγήσεις ο Πρόεδρος – Απαίτησε αντικειμενικότητα – VIDEO

20:07 Κύπρος

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός της νεκρής ζώνης παρά το χωριό Ποταμιά

19:57 Agora

Η AEGEAN συνεργάζεται με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ελέγχων COVID-19 στα πληρώματα καμπίνας και εργαζομ

19:40 Αστυνομικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο από την καραμπόλα στον αυτοκινητόδρομο

21:05 Αθλητικά

Δώνης σε Βρέσκα: «Ελεος, η ξεφτίλα δεν έχει όρια»

19:04 Κύπρος

Κανένα κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα από 1.043 ελέγχους

19:03 Κύπρος

Νέα πυρκαγιά εντός νεκρής ζώνης - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά Δένειας -Κοκκινοτριμιθιάς

18:50 Ελλάδα

Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

18:30 Κύπρος

Επηρεάστηκαν υποστατικά και περιφράξεις κατοικιών από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δένεια -Κοκκινοτριμιθιά

18:25 Οικονομία

Οριακή άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ

20:45 Αθλητικά

Από τη μια η πρόκριση και από την άλλη η… μουρμούρα!

18:16 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά πλησίον κατοικημένης περιοχής ανάμεσα σε Δένεια και Κοκκινοτριμιθιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις

17:52 Κύπρος

Ταξιδιώτης και επαφή υπαλλήλου σε γυμναστήριο στη Λεμεσό τα δύο νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:38 Κύπρος

ΤΩΡΑ: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

17:35 Αστυνομικά

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τέσσερα οχήματα στον αυτό/δρομο Λευκωσίας –Λεμεσού

17:15 Κύπρος

Υπουργός Υγείας: Οι σχεδιασμοί δεν προνοούν για νέο γενικό lockdown - «Δέχθηκα πολλές επικρίσεις ... δεν μετανιώνω»

20:25 Αθλητικά

Φιλική νίκη για την Καρμιώτισσα (ΦΩΤΟΣ)

17:08 Lifestyle

ΤΗΕ BLACKLIST στο OMEGA – Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο – Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 22.10

17:02 Υγεία

Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση Δεξαμεθαζόνης για την αντιμετώπιση της Covid-19

Όλη η ενημέρωση σε ένα App