Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ | 15:00 BOOTH LIVE

Κακόγουστο θέατρο

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ πρωτοσέλιδο της «Αλήθειας» δημοσίευσα έξι ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο που η Βουλή χειρίστηκε το θέμα της «λίστας Γιωρκάτζη» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικών, μεταξύ αυτών και αρκετών βουλευτών.

 

«ΕΞΙ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ» ήταν ο τίτλος του κύριου θέματος, εκ των οποίων προσωπικά θεωρώ σαν πιο καυτό ερώτημα το εξής, όπως το κατέγραψα χθες: «Την λίστα Γιωρκάτζη την συζήτησε σε μια συνεδρία της, διάρκειας μερικών λεπτών, η ad hoc επιτροπή, η οποία στο άψε σβήσε την έκρινε αναξιόπιστη. Γιατί η επιτροπή αυτή δεν κάλεσε ενώπιόν της και την κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αλλά και τις τράπεζες, ώστε να έχει και τις δικές τους θέσεις, να υπάρχει αντίλογος  και να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα;

 

ΓΙΑΤΙ θεωρώ το πιο πάνω ερώτημα σαν το πιο καυτό; Απαντώ: Μια επιτροπή της Βουλής πριν ετοιμάσει προς την Ολομέλεια έκθεση για κάποιο θέμα που συζητά, συνεδριάζει αρκετές φορές και για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα καλεί ενώπιόν της εκπροσώπους όλων των ενδιαφερόμενων μερών, οι οποίοι παραθέτουν αναλυτικά τις απόψεις τους. Γίνεται, αν θέλετε, ένα ζύμωμα απόψεων, εισηγήσεων, συμφωνιών και διαφωνιών, αρκετά κατατοπιστικό για τους βουλευτές πριν τοποθετηθούν ώστε το θέμα να αποκτήσει τη μορφή νόμου.

 

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση η ad hoc επιτροπή για τη λίστα Γιωρκάτζη συνεδρίασε ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά, την περασμένη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 και μάλιστα για μερικά λεπτά. Τα μέλη της επιτροπής ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ κανένα ενώπιόν τους για να ακούσουν και τις δικές του θέσεις. Δεν κάλεσαν ούτε την τέως διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ούτε τον νυν διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου, ούτε εκπροσώπους των τραπεζών. Είδαν τη λίστα και στο άψε σβήσε την χαρακτήρισαν αναξιόπιστη. Και ετοίμασαν την έκθεσή τους προς την Ολομέλεια.

 

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ είναι γνωστή: Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, συνεδρίασε η Ολομέλεια της Βουλής και όλοι είδαμε τι έγινε και ακούσαμε τι λέχθηκε. Για πέντε περίπου ώρες όσοι βουλευτές μίλησαν από τη βήμα της Ολομέλειας έβγαλαν το μένος τους εναντίον της λίστας Γιωρκάτζη χαρακτηρίζοντάς την αναξιόπιστη, λανθασμένη, υποβολιμαία, με πολλά κενά κοκ. Μάλιστα αρκετοί είχαν το θράσος πέραν των κατηγοριών να υποβάλουν προς τις τράπεζες και την  κ. Γιωρκάτζη δεκάδες ερωτήματα. Τους κατηγορούσαν και τους ρωτούσαν... Ερωτήματα που θα απαντούνταν αν τους καλούσαν την προηγούμενη μέρα στην ad hoc επιτροπή.

 

ΕΙΝΑΙ κατανοητός ο πιο πάνω χειρισμός του θέματος από τη Βουλή. Έπαιξαν αυτό το κακόγουστο θέατρο, αυτό το μονόλογο, για να παραπλανήσουν τους πολίτες. Για να τους πείσουν πως οι κακές οι τράπεζες και η κακιάρα η κ. Γιωρκάτζη συνεργάστηκαν για να ετοιμάσουν μια κακόφημη λίστα με στόχο να εκθέσουν τους βουλευτές, οι οποίοι είναι όλοι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Τα κατάφεραν;

LIVE
LIVE

14:35 Κύπρος

Κραυγή απόγνωσης γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες – Βάσανο και ταλαιπωρία η υποχρεωτική χρήσης μάσκας

14:10 Κύπρος

Επιμένει ο Κωστρίκης για τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κύπρο

13:59 Κόσμος

Ναυάγησαν σε ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό και σώθηκαν χάρη στο SOS που έγραψαν στην άμμο

13:50 Πολιτική

Ανησυχία ΓΓ ΑΚΕΛ για το θέμα συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Ρωσία

13:48 Κύπρος

Ικανοποιημένη η Γιολίτη από την εικόνα στο αεροδρόμιο Πάφου

14:40 Αθλητικά

«Η Ομόνοια δεν είναι απλά μια ομάδα»

13:44 Κύπρος

Πάνω από 27.000 τεστ μέχρι σήμερα στα κυπριακά αεροδρόμια

13:15 Scitec

TikTok: Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσινγκτον για «εκφοβισμό» με την αναγκαστική πώληση του δικτύου

13:10 Κύπρος

Προς λήψη στοχευμένων μέτρων για μείωση των εργατικών ατυχημάτων

13:06 Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

12:44 Κόσμος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Μη με πυροβολήσετε» - Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

14:40 Αθλητικά

ΕΞΕΛΙΞΗ…

12:27 Ελλάδα

Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα

12:23 Κύπρος

ΚΕΒΕ: Να σταματήσει η δημοσιοποίηση ονομάτων εταιρειών που υπάρχουν κρούσματα COVID-19

12:04 Κύπρος

Έτσι ξεκίνησε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Κύπρο – Από τα μηδενικά στα διψήφια και βάλε κρούσματα

12:01 Υγεία

Κορωνοϊός: Οι μελέτες με τεστ αντισωμάτων ίσως υποτιμούν την πραγματική ανοσία

11:45 Κύπρος

Διαφωνεί ο Καραγιάννης για Λεμεσό: Δεν υπάρχει 2ο κύμα, αλλά έξαρση κρουσμάτων

14:40 Αθλητικά

THANKS…

11:37 Αστυνομικά

Καταγγελίες και πρόστιμα για τους «ξεροκέφαλους» της καραντίνας

11:29 Κύπρος

Οι τρεις κατηγορίες χωρών - Τι προνοείται για τους επιβάτες από την κάθε κατηγορία

Όλη η ενημέρωση σε ένα App