Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 LIVE ΑΙΧΜΕΣ | 14:45 THE BOOTH LIVE

Μόνο αυτός…

ΠΡΟΧΘΕΣ η τριμελής επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρας Καλογήρου ολοκλήρωσε το έργο της που ήταν η εξέταση περιπτώσεων πολιτογράφησης επενδυτών και παρέδωσε το πόρισμά της.

ΕΡΕΥΝΑ για τις πολιτογραφήσεις θα κάνει και η ανεξάρτητη τετραμελής επιτροπή που διόρισε προχθές ο γενικός εισαγγελέας. Τα μέλη της είναι γνωστά. Δυνατά ονόματα: Μύρων Νικολάτος, τέως πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κώστας Παμπαλλής, πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κυριάκος Κυριάκου, βοηθός γενικού ελεγκτού και Παύλος Ιωάννου, χρηματοοικονομικός επίτροπος.

ΕΡΕΥΝΑ για το ίδιο θέμα, αλλά με άλλο περιεχόμενο, συγκεκριμένα για τη διαρροή από βουλευτή στο Al Jazeera των εμπιστευτικών εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις κάνει ήδη και η Αστυνομία.

ΔΕΝ τελειώνουμε εδώ. Έρευνα θα κάνει και η Ελεγκτική Υπηρεσία. Αυτής όμως η έρευνα δεν θα είναι ολοκληρωμένη. Αλλά θα είναι για τους πέντε φακέλους που πρόλαβε και πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών πριν της επιβάλει εμπάργκο ο γενικός εισαγγελέας.

ΕΝΑΣ λογικός άνθρωπος θα διερωτηθεί προς τι η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αφού αυτή θα είναι ελλιπής; Και γιατί να γίνει τέτοια έρευνα τη στιγμή που θα ξεκινήσει το έργο της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής; Μια έρευνα ολοκληρωμένη που θα καλύψει τη χρονική περίοδο από το 2007 που ξεκίνησε το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων μέχρι σήμερα.

ΑΝ η απάντηση είναι πως η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν εμπιστεύεται τα τέσσερα μέλη της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, αυτό είναι βαριά κατηγορία όχι μόνο εναντίον του γενικού εισαγγελέα που διόρισε τα άτομα αυτά αλλά και εναντίον των ίδιων των τεσσάρων μελών της εν λόγω επιτροπής. Σαν να έρχεται η Ελεγκτική Υπηρεσία και να βγάζει σκάρτους, πριν αρχίσουν το έργο τους, τους Μύρωνα Νικολάτο, Κώστα Παμπαλλή, Κυριάκο Κυριάκου και Παύλο Ιωάννου. Σαν να τους λέει πως είναι ανίκανοι να κάνουν μια σωστή και ολοκληρωμένη έρευνα.

Η ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής και αν δεν ικανοποιηθεί από το πόρισμά της να πάρει αυτή όλα τα έγγραφα και να κάνει τις δικές της ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ και όχι μισές έρευνες; Τι έχει να κερδίσει τώρα, εκτός από σόου, με μια ελλιπή έρευνα που θα κάνει;

ΕΧΟΥΝ άδικο αυτοί που λένε πως η Ελεγκτική Υπηρεσία παρεμβαίνει σε θέματα που δεν είναι στις αρμοδιότητές της, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει την αντιπολίτευση ενόψει και των βουλευτικών εκλογών;

ΗΔΗ το ΔΗΚΟ σπρώχνει την Ελεγκτική Υπηρεσία στη διεξαγωγή τέτοιου ελέγχου ανακοινώνοντας: «Οι δυο επιτροπές που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο και ο Γενικός Εισαγγελέας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναιρούν τη διενέργεια της αυτεπάγγελτης έρευνας που έχει ξεκινήσει η Ελεγκτική Υπηρεσία ως ανεξάρτητος θεσμός. Αναμφίβολα το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα».

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Μόνο ο γενικός ελεγκτής είναι σε θέση να διερευνήσει το θέμα «εις βάθος, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα». Οι Μύρων Νικολάτος, Κώστας Παμπαλλής, Κυριάκος Κυριάκου και Παύλος Ιωάννου όχι. Παύλο τ’ ακούς;

LIVE
LIVE

13:59 Κόσμος

Πενταετές πλάνο ανακοίνωσε η Κομισιόν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στην ΕΕ

13:58 Κύπρος

Συμμετοχή Ομίλων Εταιρειών σε Ειδικό Σχέδιο-Η ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας

13:15 Πολιτική

Αναστασιάδης - Μπον: Η ΕΕ να διαμορφώσει αποφασιστική θέση απέναντι στην Τουρκία

13:06 Κύπρος

Ψηφίστηκαν οι κανονισμοί για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

13:02 Ελλάδα

Δείχνει τα δόντια του ο «Ιανός» - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

13:45 Αθλητικά

ΑΠΟΕΛ για πάντα ο αρχηγός

12:53 Agora

VTTV, VTS και VSS EPE πραγματοποίησαν με επιτυχία άσκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο Βασιλικού

12:46 Κόσμος

Σε δεύτερο πανεθνικό lockdown από σήμερα το Ισραήλ

12:43 Πολιτική

Στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας 21-23 Σεπτεμβρίου

12:39 Agora

Η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει το  Ίδρυμα  «Σοφία για τα Παιδιά»

12:16 Πολιτική

Προς Κάρογιαν και ο Άσπρής  μετά την παραίτηση από το ΔΗΚΟ

13:35 Αθλητικά

«Απαγορεύεται να αποκλειστούμε»

12:10 Κύπρος

Αρχιεπίσκοπος προς Προδρόμου: Αυτός ο καθηγητής δεν έχει θέση πλέον στην Παιδεία

12:02 Αστυνομικά

Καταζητείται για διάρρηξη, κλοπή και κακόβουλη ζημιά-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

11:54 Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανακοινώνονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Αττική

11:49 Πολιτική

Παρασκηνιακή διπλωματία Άγκυρας για υπογραφή συμφωνίας με Αίγυπτο, γράφει η Χουριέτ

11:47 Αστυνομικά

Τέλος αγωνίας για τον 22χρονο που είχε χαθεί στην Πάφο

13:25 Αθλητικά

ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΑΟΚ – Ατρόμητος και Μπάγερν – Σάλκε, με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές, 0% γκανιότα* και Cash Out από την Stoiximan!

11:45 Lifestyle

«Να πούμε για την εποχή που βρισκόμασταν στο κρεβάτι» - Άφησε… κόκκαλο τον Κκολό η Μαρία

11:44 Κύπρος

Η Επίτροπος Διοικήσεως παίρνει θέση για τον καθηγητή Τέχνης με τους πίνακες

Όλη η ενημέρωση σε ένα App