Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 LIVE ΑΙΧΜΕΣ | 14:45 THE BOOTH LIVE

Πολιτικά μονόφθαλμοι

«Η ΑΥΞΗΣΗ της παράνομης μετανάστευσης στην Κύπρο κατά περίπου 70% σε μια μόλις χρονιά και σχεδόν 600% εντός μιας τετραετίας (2015 - 2019), σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση των αιτήσεων ασύλου, ο αριθμός των οποίων σήμερα ξεπερνά τις 33.000 και αγγίζει το 3,8% του συνολικού πληθυσμού, καθιστά την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος ως μείζονος σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία».

ΤΑ ΠΙΟ πάνω είναι από άρθρο του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρου Δημητρίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Αλήθεια» προχθές Κυριακή. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρίου, αν δεν ληφθούν μέτρα, με το ρυθμό που αυξάνονται οι αιτητές ασύλου, σε πέντε χρόνια το ποσοστό τους θα ανέλθει στο 20% του συνολικού πληθυσμού. Ήδη μόνο το πρώτο δίμηνο του 2020 υποβλήθηκαν 2.150 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο.

ΤΑ ΠΙΟ πάνω νούμερα είναι συγκλονιστικά. Και το ερώτημα: Υπάρχει κανένας πολιτικά μονόφθαλμος που δεν βλέπει την «κολοσυρμαθκιά της κουφής», τους κινδύνους από την αυξανόμενη λαθρομετανάστευση; Που δεν βλέπει πού οδηγείται ο τόπος από τους δεκάδες λαθρομετανάστες που μας στέλνει καθημερινά ο Ερντογάν; Απάντηση: Και όμως, υπάρχει. Είναι το ΑΚΕΛ. Είναι το μόνο κόμμα που δεν στήριξε καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία για το μεταναστευτικό. Είναι το μόνο κόμμα που επιμένει να δεχόμαστε όλους τους λαθρομετανάστες με ανοιχτές τις αγκάλες και να τους δίνουμε για την επιβίωσή τους χρυσά επιδόματα, επιδόματα που ο Κύπριος δεν βλέπει στα όνειρά του. Όπως έκανε το ίδιο όταν μας κυβερνούσε. Είναι το μόνο κόμμα που μέσω της εφημερίδας του καθημερινά επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και κάποιοι άλλοι πολιτικά μονόφθαλμοι που δεν βλέπουν τους κινδύνους αυτούς. Είναι τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας τα οποία όταν έγραψα ότι οι αιτητές ασύλου αγγίζουν τους 40.000 και ότι είναι τρίτος Αττίλας για τον τόπο, έκατσαν σε συνεδρίες τους και γνωμάτευσαν ότι το νούμερο που παρέθεσα είναι παραπλανητικό, ότι είμαι ρατσιστής και, άρα, επικίνδυνος για τον τόπο.

ΑΥΤΟΙ οι κύριοι της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας έχουν την εντύπωση πως χαρακτηρίζοντας δημοσιογράφους σαν ρατσιστές και απειλώντας τους με μέτρα, θα τους φοβίσουν και θα τους φέρουν στα μέτρα τους. Σε τέτοιο βαθμό φτάνει η αντίληψή τους. Είχαν μάλιστα την αναίδεια να ζητήσουν τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να τους δοθούν διά νόμου εξουσίες να επιβάλλουν τιμωρητικά μέτρα εναντίον των δημοσιογράφων που παραβιάζουν, κατά την κρίση τους, τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε καμιά δημοκρατική χώρα δεν θα βρείτε κάτι παρόμοιο: Δημοσιογράφοι να ζητούν τιμωρητικά μέτρα κατά δημοσιογράφων. Σε τριτοκοσμικές χώρες θα βρείτε…

LIVE
LIVE

14:11 Κύπρος

Αναμενόμενα τα κρούσματα στα σχολεία λέει η Πανά – Τι πρέπει να προσέξουμε

13:59 Κόσμος

Πενταετές πλάνο ανακοίνωσε η Κομισιόν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στην ΕΕ

13:58 Κύπρος

Συμμετοχή Ομίλων Εταιρειών σε Ειδικό Σχέδιο-Η ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας

13:15 Πολιτική

Αναστασιάδης - Μπον: Η ΕΕ να διαμορφώσει αποφασιστική θέση απέναντι στην Τουρκία

13:06 Κύπρος

Ψηφίστηκαν οι κανονισμοί για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

14:20 Αθλητικά

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι, ελάτε στο γήπεδο»!

13:02 Ελλάδα

Δείχνει τα δόντια του ο «Ιανός» - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

12:53 Agora

VTTV, VTS και VSS EPE πραγματοποίησαν με επιτυχία άσκηση αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο Βασιλικού

12:46 Κόσμος

Σε δεύτερο πανεθνικό lockdown από σήμερα το Ισραήλ

12:43 Πολιτική

Στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας 21-23 Σεπτεμβρίου

12:39 Agora

Η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει το  Ίδρυμα  «Σοφία για τα Παιδιά»

13:45 Αθλητικά

ΑΠΟΕΛ για πάντα ο αρχηγός

12:16 Πολιτική

Προς Κάρογιαν και ο Άσπρής  μετά την παραίτηση από το ΔΗΚΟ

12:10 Κύπρος

Αρχιεπίσκοπος προς Προδρόμου: Αυτός ο καθηγητής δεν έχει θέση πλέον στην Παιδεία

12:02 Αστυνομικά

Καταζητείται για διάρρηξη, κλοπή και κακόβουλη ζημιά-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

11:54 Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανακοινώνονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Αττική

11:49 Πολιτική

Παρασκηνιακή διπλωματία Άγκυρας για υπογραφή συμφωνίας με Αίγυπτο, γράφει η Χουριέτ

13:35 Αθλητικά

«Απαγορεύεται να αποκλειστούμε»

11:47 Αστυνομικά

Τέλος αγωνίας για τον 22χρονο που είχε χαθεί στην Πάφο

11:45 Lifestyle

«Να πούμε για την εποχή που βρισκόμασταν στο κρεβάτι» - Άφησε… κόκκαλο τον Κκολό η Μαρία

Όλη η ενημέρωση σε ένα App