Κόσμος


Brexit: Η Μέι θα ζητήσει από τους βουλευτές «να ελέγξουν τα νεύρα τους» για να επιτευχθεί συμφωνία
Brexit: Η Μέι θα ζητήσει από τους βουλευτές «να ελέγξουν τα νεύρα τους» για να επιτευχθεί συμφωνία

Η Μέι ελπίζει ότι θα αποσπάσει παραχωρήσεις σχετικά με το ζήτημα των βορειοιρλανδικών συνόρων, το λεγόμενο backstop, για το οποίο διαφωνεί η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών

«Ελέγξτε τα νεύρα σας», αναμένεται να πει σήμερα στους βουλευτές της η Τερέζα Μέι από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας θα καλέσει τους Βρετανούς βουλευτές να πάρουν μία βαθιά ανάσα καθώς η ίδια αγωνίζεται για να αποσπάσει από τις Βρυξέλες νέες παραχωρήσεις για τη συμφωνία του Brexit.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση», αναμένεται να τονίσει η Μέι στην σημερινή της ομιλία, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν νωρίτερα στα βρετανικά ΜΜΕ.

«Πρέπει όλοι να ελέγξουμε τα νεύρα μας για να επιτύχουμε τις αλλαγές στην συμφωνία και να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως ότι το Brexit θα γίνει στις 29 Μαρτίου».

Η Μέι ελπίζει ότι θα αποσπάσει παραχωρήσεις σχετικά με το ζήτημα των βορειοιρλανδικών συνόρων, το λεγόμενο backstop, για το οποίο διαφωνεί η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών.

«Με την εξασφάλιση των αναγκαίων αλλαγών στο σύστημα ασφαλείας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου του κοινοβουλίου στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία που θα υποστηριχθεί από τη βουλή», θα υποστηρίξει η ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ βρίσκεται στο Στρασβούργο όπου θα έχει συνομιλίες με τον διαπραγματευτή της Ε.Ε Μισέλ Μπαρνιέ.

Πηγή: protothema.gr

Top News