Πολιτική


Δείτε τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του επιτελείου Μαλά
Δείτε τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του επιτελείου Μαλά

Νέα δημοσκόπηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά, και η οποία τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση με διαφορά μια μονάδα από τον βασικό του αντίπαλο Νικόλα Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα ο Φιλελεύθερος δημοσιεύει τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας γνώμης που διενήργησε η ελλαδική εταιρεία GPO με την οποία συνεργάζεται το ΑΚΕΛ και αφορά ένα δείγμα 1.400 άτομα για την περίοδο 8-11 Ιανουαρίου.

dimoskopisifileleftheros1.PNG

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας ο Σταύρος Μαλάς περνά μια μονάδα πάνω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο και εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον β’ γύρο. Σε ότι αφορά δηλαδή την πιθανότητα ψήφου ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 36%, στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 24,5% και στην τρίτη θέση ο Νικόλας Παπαδόπουλος  με ποσοστό 23,5%. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου εξασφαλίζει ποσοστό 4,7% και ακολουθεί ο Γιώργος Λιλλήκας με 2,6%. Ενώ ο Χ. Αριστείδου συγκεντρώνει 0,4%, ο Μιχάλης Μηνά και ο Α. Ευστρατίου από 0,2%.

Δεύτερος γύρος

Στο σενάριο δευτέρου γύρου με ανθυποψηφίους τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Σταύρο Μαλά, ο πρώτος συγκεντρώνει 45% και ο δεύτερος 39,1%. Ενώ 12,1% δεν ψηφίζει κανέναν από τους δύο και δεν απαντά το 3,8%.

Αν όμως στον β’ γύρο βρεθούν αντιμέτωποι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, τότε ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% έναντι 37% του δεύτερου. Ενώ το ποσοστό όσων δεν επιλέγουν κανέναν από τους δύο ανέρχεται στο 14,9% και όσοι δεν απαντούν στο 6,6%.

dimoskopisifileleftheros2.PNG

dimoskopisifileleftheros3.PNG