Πολιτική


Δεν κάνει πίσω η ΚΔ και επιμένει στον στόχο της λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - BINTEO
Δεν κάνει πίσω η ΚΔ και επιμένει στον στόχο της λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - BINTEO

Επιμένει στην υλοποίηση του στόχου της γεώτρησης στο οικόπεδο 3 η κυβέρνηση και αναμένει τα αποτελέσματα των διπλωματικών πρωτοβουλιών δήλωσε στην εκπομπή "Ενημέρωση Τώρα" του TVONE, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα διπλωματικά βήματα της κυπριακής κυβέρνησης που στόχο έχουν την εκτόνωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην ΑΟΖ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μια διπλωματική πρωτοβουλία και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης:

Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η γνωστή προσέγγιση από πλευράς ΟΗΕ που την έχουμε ακούσει κατ’ επανάληψη».

«Είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις», συνέχισε, «αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την στιγμή είναι να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή να συνεχίσει την πορεία του το ερευνητικό σκάφος και να ξεκινήσει η γεώτρηση».

«Άρα», συμπλήρωσε, «επικεντρωνόμαστε σε αυτό τον ξεκάθαρο στόχο και αναμένουμε τα αποτελέσματα των διπλωματικών πρωτοβουλιών».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσο η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από την στήριξη των συμμάχων ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «αν δημοσιοποιούνταν οι κινήσεις που γίνονται θα προκαλείτο δημόσια ένα αίσθημα ικανοποίησης και ο λόγος που δεν δημοσιοποιούνται είναι για να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα αυτών των προσπαθειών».

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αναμένουν τα αποτελέσματα των διπλωματικών προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Navtex εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία

Πάντως σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του TVONE, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΚΔ ως η αρμόδια αρχή έχει δεχθεί δύο αιτήματα για δέσμευση δύο περιοχών που δεν εφάπτονται στο οικόπεδο 3.

«Η μια περιοχή», συνέχισε, «είναι νότια του τεμαχίου 3 και η άλλη βόρεια»

Και το ένα αίτημα όπως είπε προέρχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία και το δεύτερο από τη UNFIL που δραστηριοποιείται ανοικτά του Λιβάνου.