Δεν καταλαγιάζει η κόντρα Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης στο Κυπριακό

Είναι σαφές ότι δεν φαίνεται να καταλαγιάζει η κόντρα του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία του ΑΚΕΛ  και τον Άντρο Κυπριανού.

Παρά την χθεσινή τους συνάντηση Και θεωρώ πως αυτή η κόντρα δεν πρόκειται να καταλαγιάσει σύντομα , τουλάχιστον πριν  υπάρξει κάποια σοβαρή κινητικότητα στο κυπριακό. Εξάλλου όλα κινούνται σε αυτό το μοτίβο.
Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ συνεχίζει να είναι έντονα  ενοχλημένος από την προσπάθεια του Νίκου Αναστασιάδη να απαξιώσει  και να αμφισβητήσει  κατά την εκτίμηση της ηγεσίας του κόμματος τις  πάγιες θέσεις τους στο κυπριακό.

Να κατηγορείς την ηγεσία της αντιπολίτευσης ότι θυσιάζει τα πάντα και προκαλεί διχόνοια στο λαό με απόψεις που εκφεύγουν από τις βασικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς,  δεν το λές και πολιτική ορθότητα  από το πρώτο τη τάξη θεσμό του κράτους. Μα δεν είναι ο Πρόεδρος που επαινούσε όλο το προηγούμενο  διάστημα  την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος   πριν ο ίδιος   αλλάξει πλεύση στο κυπριακό  την οποία νεοφερμένη του άποψη  κοινοποίησε σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συνομιλητές του; Ορισμένοι μάλιστα το ομολόγησαν δημοσίως.

 Η αίσθηση βεβαίως είναι ότι δεν θα πρέπει σήμερα 18 μήνες μετά το Μοντανά  να υπάρξει αντιπαλότητα για το ποίου το αφήγημα έχει δικαιωθεί .. 
Τι ακριβώς όμως έχει επιτελεστεί   

Ο  πρόεδρος  με διάφορες κινήσεις του έδωσε το δικαίωμα στον άτυπο ,ως προσφάτως, συνεργάτη του στο κυπριακό να υποστηρίξει ότι δεν έχει  στρατηγική επίλυσης του κυπριακού  αλλά απλώς ασκεί πολιτική διαχείρισης του προβλήματος 

 Επιχειρεί συνεχώς ,  μετατόπιση του χρόνου  επιδιώκοντας διάφορες παρατάσεις στο διάλογο. Βάζει σε ενέργεια τακτικές κινήσεις οι οποίες εμποδίζουν την επανέναρξη μιας διαδικασίας. Πρώτα ήταν μια εκφορά σύγχυσης για το ποιο είναι το πλαίσιο Κουντέρες, μετά προχώρησε στην αποκεντρωμένη ομοσπονδία , οδήγησε μετά την συζήτηση στο Νάτο και τώρα εστιάζει την κριτική του στην αντιπολίτευση αφού διεύρυνε από την άλλη πλευρά το ακροατήριο του 

Απο την πλευρά  του ο Αντρος Κυπριανού είναι καθολικώς αποδεκτό ,είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς μαζί του ότι  είναι συνεπής στις θέσεις του , το ίδιο θα πρέπει να αποδείξει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης αυτή την συνέπεια πρέπει να την αποδεικνύει συνεχώς  και ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος  Αβέρωφ Νεοφύτου.  Γιατί δεν θα κριθεί από τις επιχειρούμενες πλειοψηφίες στο εσωτερικό για τα σοβαρά θέματα της οικονομίας που καλώς γίνονται .  Αλλά θα κριθεί  από το κυπριακό γιατί μας έρχεται το   τσουνάμι σύμφωνα με τους δικούς του υπαρκτούς  φόβους.

Top News