Αστυνομικά


Δεν παραδέχθηκε ενοχή ο Λετονός για υπόθεση φόνου Λεωνίδη
Δεν παραδέχθηκε ενοχή ο Λετονός για υπόθεση φόνου Λεωνίδη

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα ο 36χρονος Λετονός, ο οποίος δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διεπράχθη στις 8 Φεβρουαρίου σε εστιατόριο, στη Λεμεσό.
 
Ο 36χρονος Λετονός  αντιμετωπίζει συνολικά εννέα κατηγορίες με σοβαρότερες το φόνο εκ προμελέτης και τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου.

Αν και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα, παραδέχεται τη στενή φιλική σχέση με τον 31χρονο Γεωργιανό, φερόμενο ως έναν από τους τρεις εκτελεστές.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος θεωρείται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, καθώς βρίσκεται στην “πράσινη αγγελία” της Ιντερπόλ για γνωστούς εγκληματίες, ενώ έφτασε στην Κύπρο και διέμενε στη Λεμεσό, μετά από διευθετήσεις που έκανε ο 36χρονος.

Πέραν του 31χρονου, ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν εναντίον επτά ακόμη προσώπων, έξι επίσης Γεωργιανών και ενός Ρώσου.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί στις 29 Ιουνίου, ενώ ο 36χρονος θα παραμείνει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.