Πολιτική, Οικονομία


Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα ενεργειακά Μαλάς – Αναστασιάδης
Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα ενεργειακά Μαλάς – Αναστασιάδης

Στον πρώτο γύρο του Debate οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που άπτονται της ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Με ειρωνείες η συζήτηση για Κυπριακό - «Δεν είμαστε εδώ για χειροβομβίδες κρότου λάμψης»

Πρώτος κλήθηκε να απαντήσει ο Νίκος Αναστασιάδης αν υπήρξε καθυστέρηση στους ενεργειακούς σχεδιασμούς. « Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, αντιθέτως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί συνέχιζαν την ώρα των διαβουλεύσεων του Κυπριακού», προσθέτοντας πως στους σχεδιασμούς ενεπλάκησαν κολοσσοί που έχουν πίσω τους υπερδυνάμεις.

Την δική του απάντηση έδωσε ο Σταύρος Μαλάς οποίος σημείωσε ότι οι σχεδιασμοί άρχισαν εδώ και πολλά χρόνια και αναφέρθηκε στην ΚΡΕΤΥΚ, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν απασχολημένη με τη διάλυση της.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε σχεδιασμό και τον ματαίωσε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. «Είστε εκτός Κυβερνήσεως, δεν σας αδικώ που κάποια πράγματα σας διαφεύγουν» είπε στον κ. Μαλά ο οποίος απάντησε κατηγορώντας τον Νικο Αναστασιάδη για αλαζονεία.

Ακολούθως έγινε μια πολύ έντονη συζήτηση ανάμεσα στους δυο με τον κ. Μαλά να επιμένει για ΚΡΕΤΥΚ λέγοντας στο Νίκο Αναστασιάδη: «Ήσασταν απασχολημένος  να διαλύσετε την ΚΡΕΤΥΚ, που είχε ικανά στελέχη. Ματαιώσατε σχεδιασμό και δεν δώσατε εξήγηση. Τι σας έκανε ο κ. Έλληνας; Είναι  ικανός και αξιόπιστος αλλά δυστυχώς τον διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση». Με το Νίκο Αναστασιάδη να απαντά Φαίνεται ότι δεν παρακολουθείτε, υπάρχουν ολόκληρα σχέδια για τον ενεργειακό σχεδιασμό.