Κύπρος


Δίπλα στο νέο Υπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις
Δίπλα στο νέο Υπουργό Παιδείας οι  εκπαιδευτικές οργανώσεις

Θα στηρίξουμε το νέο Υπουργό Παιδείας και θα σταθούμε στο πλάι του σε ό,τι μας χρειαστεί, διαμηνύει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων. 

Της Φοινιώς Σάββα

Στο TVONEnews.com.cy μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σημειώνοντας πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τον κ. Χαμπιαούρη, καθώς προέρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης. 

"Είναι θετικό το γεγονός πως ο νέος Υπουργός Παιδείας έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ήταν εκπαιδευτικός, έπειτα έγινε επιθεωρητής και ανώτερος λειτουργός και τώρα έγινε Υπουργός. Όταν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του, θα έχουμε συνάντηση μαζί του και ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα που θα συζητήσουμε", τόνισε ο κ. Φυλακτού, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Υπουργό Παιδείας. 

"Η ΠΟΕΔ ευχαριστεί τον κ. Καδή για τη συνεργασία που είχαμε. Μπορεί να είχαμε αντίθετες προσεγγίσεις σε κάποια θέματα, αλλά επιδιώκαμε πάντα τον ίδιο στόχο. Ευχόμαστε στον τέως Υπουργό Παιδείας καλή σταδιοδρομία στο νέο του πόστο". 

Στο πλευρό του κ. Χαμπιαούρη και οι εκπαιδευτικοί Μέσης..

Στο TVONEnews.com.cy μίλησε και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Γιάννος Σωκράτους, ο οποίος σημείωσε πως και αυτοί θα βρίσκονται δίπλα στο νέο Υπουργό Παιδείας. 

"Θα έχουμε συνάντηση με το κ. Χαμπιαούρης, για να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας, αλλά και για να τον ενημερώσουμε για τα θέματα που θέλουμε εμείς να συζητήσουμε".

Ο κ. Σωκράτους εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Κώστα Καδή για τη συνεργασία που είχαν, κατά τη διάρκεια της θητείας του. 

"Τους τελευταίους 7 μήνες που είμαι εγώ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είχαμε μια παραγωγική συνεργασία με τον κ. Καδή, παρά τις διαφωνίες που είχαμε".