Αστυνομικά


Διπλό φονικό Στροβόλου: Εντάσεις και «πυρά» της Κατηγορούσας Αρχής για το επίμαχο σημειωματάριο Τζιωνή
Διπλό φονικό Στροβόλου: Εντάσεις και «πυρά» της Κατηγορούσας Αρχής για το επίμαχο σημειωματάριο  Τζιωνή

Με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και της Κατηγορούσας Αρχής για την ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή στην κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του πελάτη του ως τεκμήριο στο Δικαστήριο, συνεχίστηκε η δίκη για το διπλό φονικό του Στροβόλου.

Να υπενθυμίσουμε πως κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η υπεράσπιση του Τζιωνή προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το επίδικο σημειωματάριο, το οποίο ανευρέθηκε στο αυτοκίνητο του παππού του μετά από δική του υπόδειξη, λήφθηκε παράνομα, χωρίς να εκδοθεί ένταλμα έρευνας στο όχημα και άρα δεν θα πρέπει να επιτραπεί η κατάθεση του στο δικαστήριο.

Στη σημερινή διαδικασία και κατά την αγόρευση του, ο Δικηγόρος του Τζιωνή ανέφερε, ότι «η ένσταση ήταν πολύ ξεκάθαρη και έχει να κάνει με την απουσία εντάλματος στις 4/5 και στην αδυναμία Τζιωνή να δώσει συγκατάθεση για ερευνά», και παρέπεμψε το Δικαστήριο και σε άλλη υπόθεση στην οποία εκδόθηκε ένταλμα έρευνας σε σπίτι την επόμενη μέρα, σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι το όχημα θα μπορούσε να τύχει έρευνας από την αστυνομία όσες φόρες θέλουν και όποτε θέλουν και τόνισε πως ένταλμα που είχε εκδοθεί δεν είχε απολέσει την ισχύ του σε καμιά περίπτωση. Παραπέμπουμε επίσης στο αυτονόητο. Ότι με τη σύλληψη ενός κατηγορούμενου γίνεται έρευνα νομότυπα. Η απόφαση για την υπόθεση ΅σλορδέλη΅ που αναφέρεστε είπε στο συνήγορο του Τζιωνή δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση μας. Ενώ η κατηγορύσαρχή απύθυνε και το ρητορικό ερώτημα Εάν δεν είναι τεκμήριο ένα σημειωματάριο που μιλά από μόνο του τότε τι είναι; Και τόνισε ότι οι αστυνομικοί ήταν Νομικά καλυμμένοι να ερευνήσουν το όχημα .

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρλώθηκε και στις 17 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου στις ενστάσεις του δικηγόρου του Τζιωνή.

Top News