Αστυνομικά


Διπλό για φονικό Στροβόλου – Στις 29 Οκτωμβρίου η ακρόαση για επιβολή ποινής
Διπλό για φονικό  Στροβόλου – Στις 29 Οκτωμβρίου η ακρόαση για επιβολή ποινής

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσία βρίσκονται σήμερα ο Λοίζος Τζιωνή και οι άλλοι τρεις για το διπλό φονικό στο Στρόβολο που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Λοίζος Τζιωνής, η 21χρονη συμβία του, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του και ο 22χρονος συνεργός του παρουσιάζονται σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας του Στροβόλου με θύματα τον Γεώργιο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

  • Ζήτησε να γίνει έκθεση από το γραφείο ευημερίας ο Τζιωνής 
  • Στις 29 Οκτωβρίου η ακρόαση για επιβολή ποινής σε Τζιωνή. Υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο 
  • Ο Τζιωνής αιτήθηκε να μην έχει δικηγόρο μέχρι το τέλος της Δίκης 
  • Παραδέχθηκε  φόνο εκ προ μελέτης ο Τζιωνής, αρνήθηκαν οι υπόλοιποι 
  • Συγγενείς του ζεύγους φώναξαν στον Τζιωνή «φονιά»
  • Ο δικηγόρος της 21χρονης ζήτησε όπως μετακινηθεί από την θέση της και να μην είναι δίπλα από τον Τζιωνή. Ο Τζιωνής της είπε «ναι γιατί μπορεί να της κάνω κακό»

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκατέσσερις κατηγορίες  οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή, είσοδος ενόπλου με σκοπό την κλοπή, είσοδο στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή και απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και αυτουργία