Οικονομία


Έκθεση της ΚΤ – Υπερχρεωμένα τα νοικοκυριά της Κύπρου
Έκθεση της ΚΤ – Υπερχρεωμένα τα νοικοκυριά της Κύπρου

Στη δημοσιότητα έδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου την έκθεση για το χρέος του Σεπτεμβρίου 2018.

Η έκθεση παρουσιάζει συνοπτική ανάλυση για το επίπεδο του χρέους και της χρηματοοικονομικής κατάστασης των κύριων δανειοληπτών του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου – δηλαδή τον εγχώριο τομέα των νοικοκυριών και των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων.

Όπως καταδεικνύεται μέσα από την έκθεση τα νοικοκυριά στην Κύπρο  καθώς επίσης και οι χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένες, μολονότι τα πιο πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν μείωση στα επίπεδα του χρέους τους σημειώνεται στην έκθεση.

Ανοδική πορεία στις τιμές ακινήτων 

Ο δείκτης τιμών ακινήτων της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), συνέχισε να καταγράφει ανοδική πορεία και συγκεκριμένα αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατά 1,8%. Τόσο η κατασκευαστική δραστηριότητα, όσο και η ζήτηση για ακίνητα και οι τιμές τους συνέχισαν να παρουσιάζουν άνοδο, μετά από σημαντικές μειώσεις που καταγράφηκαν από το 2008 μέχρι το 2017.
Η Έκθεση θα δημοσιεύεται σε τακτική βάση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η εν λόγω Έκθεση δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2016.

Top News